Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La islamofòbia amb perspectiva de gènere i les comunitats gitanes centraran les II Jornades Stop Racisme

La trobada es farà el 20 i 21 de març al centre Flassaders i a plaça d’Espanya

Stop Racisme

Palma, 15 de març de 2018.- Avui s’ha presentat el programa de les II Jornades Stop Racisme, que enguany posarà l’accent en la islamofòbia amb perspectiva de gènere, les comunitats gitanes i les persones que es dediquen a la venda ambulant. Les jornades es faran el 20 i 21 de març i estan adreçades a professionals, membres d’entitats o persones a títol individual.

A Palma hi conviuen persones procedents de 170 països, el que aporta a Ciutat una gran riquesa cultural. És per això que s’ha de fer feina per gestionar la diversitat de la millor manera possible i fomentar la cohesió social i la convivència, sempre des de la necessitat de garantir els drets socials.

Les II Jornades Stop Racisme pretenen donar un major protagonisme a la feina dels serveis i entitats, visibilitzar la situació i les vivències de les persones víctimes de racisme i xenofòbia i aprofundir en les diferents tipologies de discriminació. Les taules rodones s’han articulat des de diferents perspectives, amb vivències en primera persona i la feina que desenvolupen les entitats socials i els professionales.

Programa

El 20 de març les activitats es desenvoluparan en el centre Flassaders on es duran a terme quatre taules rodones:

  • Islamofòbia amb perspectiva de gènere. Experiències i vivències properes de dones.
  • Les comunitats gitanes. Desmuntant prejudicis.
  • Bones pràctiques en prevenció i sensibilització.
  • Presentació de l’estudi “Venda Ambulant, una aproximació als perfils de les persones que es dediquen a la venda ambulant no regulada”.

El 21 de març es duran a terme a la Plaça d’Espanya de les accions de carrer adreçades a la prevenció del racisme i la xenofòbia entre les 10 i les 13.30 hores. Les accions que es faran són les següents:

  • Antídots contra la islamofòbia.
  • Exposició “Mira tu”, una reflexió sobre estereotips i prejudicis que estan a la base de situacions discriminatòries i d’abusos que generen patiment, desigualtat i conflictes.
  • Representació de l’obra “Frontera”, de la companyia Migrants. Tres funcions: a les 12, 12.30 i 13 hores.

Tríptic II Jornades Stop Racisme

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email