Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma dona suport a la reivindicació d’unes pensions públiques i dignes

L’assemblea fa una crida a la ciutadania a participar a la manifestació d’aquest dissabte

WhatsApp Image 2018-03-15 at 10.31.15 (1)

Palma, 15 de març de 2018.- MÉS per Palma se suma a la manifestació d’aquest dissabte dia 17 de març en defensa del sistema públic de pensions i en contra de l’atac del govern espanyol, que promou els plans privats. L’assemblea municipal fa una crida a tota la ciutadania a participar en aquesta manifestació. MÉS per Palma considera que els pensionistes són un col·lectiu en situació de vulnerabilitat econòmica i defensa la necessitat d’un sistema de pensions públiques amb quantitats econòmiques dignes. Es tracta d’un atac contra totes les persones, tant als jubilats com als que encara ara no ho són.

Des de MÉS per Palma es defensa que les pensions públiques són més segures que no els plans privats. A més, recorda que estan garantides per l’article 50 de la Constitució: “El poders públics garantiran, per mitjà de les pensions adequades i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica als ciutadans durant la tercera edat”. La reforma laboral aprovada pel govern del PP, que ha precaritzat els contractes i ha enfonsat els salaris, afecta a la sostenibilitat actual i futura d’unes pensions que ja, de per si, són molt baixes. Tot i que l’actual sistema de pensions públiques no és l’únic possible, MÉS considera que és perfectament sostenible si el govern espanyol deixa de rebaixar les quantitats econòmiques i de legislar per dur el sistema a la fallida.

Les desigualtats de gènere s’estenen fins a la jubilació

L’Assemblea de MÉS per Palma recorda que la bretxa salarial entre homes i dones també s’estén fins a la jubilació. Les desigualtats d’ocupació i de salaris evidencien una clara discriminació en el mercat laboral segons el gènere. A l’estat espanyol els homes cobren poc més d’un 14% més que les dones. Aquesta diferència de sou s’estén a la jubilació, ja que els desequilibris en les cotitzacions a la Seguretat Social provoquen una bretxa mitjana en la pensió pública que frega els 6.000 euros anuals. Per tant, les dones s’enfronten a una desigualtat de 6.000 euros anuals menys. MÉS per Palma defensa l’equiparació de drets de les dones i els homes, i insisteix en la necessitat de visualitzar les desigualtats que encara ara pateixen les dones en tots els àmbits de la societat. Concretament, en el tema de les pensions, les dones també en surten mal parades i, per tant, l’assemblea considera que s’ha de denunciar per aconseguir una societat lliure, igualitària i amb pensions dignes i públiques per a tothom.

WhatsApp Image 2018-03-12 at 21.49.05

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email