Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ASPAPEL atorga el premi “Pajaritas Azules 2018” a l’Ajuntament de Palma en reconeixement de la bona gestió en la recollida selectiva de paper i cartó

Aquesta distinció reconeix especialment, en el cas de Palma, les millores que han suposat la renovació dels contenidors, la Recollida Selectiva Mòbil del centre històric, la recollida porta a porta a comerços i hotels, i les iniciatives educatives, divulgatives i de transparència informativa

entrega pajaritas (1)

Madrid, 15 de març de 2018.- La presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, ha recollit avui a Madrid la distinció amb dues “Pajaritas Azules” de reciclatge de paper i cartó, atorgades a l’Ajuntament de Palma i EMAYA, en reconeixement de la gestió i les millores realitzades en la recollida selectiva de paper i cartó.

Aquest premi l’atorga ASPAPEL (Asociación española de fabricantes  de pasta, papel y cartón), una entitat que reuneix les 48 principals empreses del sector de la cel·lulosa i el paper. L’acte s’ha celebrat avui a Madrid, presidit per María García, secretària d’Estat de Medi Ambient, amb l’assistència de nombrosos batles, regidors i presidents d’entitats locals o empreses publiques.

Han estat 36 els ajuntaments distingits amb 1, 2 o 3 “pajaritas azules”. En el cas de Palma, s’han concedit 2 distincions, després de valorar diverses qüestions sobre l’estat de la recollida selectiva de paper i cartó a la ciutat: el número de contenidors, ràtio contenidor per habitant, sistema d’obertura per evitar impropis, quantitats recollides i increment en relació a l’any anterior, neteja de desbordaments, existència de recollida específica comercial, campanyes educatives i divulgatives, transparència informativa, etc.

A l’informa d’avaluació es valora, per exemple: “Respecto al bloque de contenerización, se valora muy positivamente las mejoras iniciadas como el aumento de dotación de contenedores, renovación de los deteriorados y su ubicación en áreas completas. También la puesta en marcha de la recogida selectiva móvil domiciliaria en el casco histórico complementada con la recogida puerta a puerta de cartón para comercios, oficinas, etc.”

També es valora molt positivament l’increment de la recollida de paper, les activitats escolars, les campanyes de comunicació, l’existència d’un sistema de seguiment, control, vigilància i sanció de la recollida de cartó comercial i la transparència informativa.

S’adjunta la nota informativa d’ASPAPEL, la relació de premiats i imatge de l’acte (Neus Truyol amb la Secretària d’Estat de Medi Ambient, Maria García, i el president d’ASPAPEL, Enrique Isidro).

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email