Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Efrén López i Kelly Thoma ompliran el Mar i Terra de música de la Mediterrània

L’actuació s’inclou dins del cicle Palma Folk de l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística

Durant el cap de setmana, Efrén Lopez oferirà un taller al teatre de música modal centrat en la música de la Mediterrània oriental

Carrió: “El taller permetrà reforçar la formació de músics locals que es dediquen a la música popular, d’arrel, i donar-los més eines”

EfrenLopezKellyThoma

Palma, 16 de març de 2018.- Els músics Efrén López i Kelly Thoma actuaran demà al Teatre Mar i Terra a les 21 hores dins del cicle “Palma Folk” que organitza l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística. Ambdós oferiran un concert ple de música de les dues riberes de la Mediterrània, amb diferents tasts de sons i músiques. A més, López farà durant aquest cap de setmana un taller centrat en la música de la Mediterrània oriental  on analitzarà la música modal a través de l’anàlisi i la interpretació de peces pertanyents a les tradicions grega, turca, iraniana o afganesa, entre d’altres, tot treballant els seus sistemes melòdics i rítmics.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha recordat l’objectiu del Palma Folk: “Donar veu a la cultura d’arrel que es fa a Palma al llarg de tot l’any relacionada amb patrimoni immaterial i cultura popular, des de cursos, concerts, jornades, conferències, taules rodones i molts d’altres”. En aquesta ocasió es desenvolupa des d’una doble vessant, la formativa i la musical. “El taller permetrà reforçar la formació de músics locals que es dediquen a la música popular, d’arrel, i donar-los més eines per descobrir nous instruments o formes de composar que puguin incorporar al seu repertori”, ha explicat Carrió. Aquesta activitat s’emmarca dins del III Taller de Música Modal, que organitza Jaume Compte. La segona vessant és el concert que Kelly Thoma i Efrén López oferiran demà al Mar i Terra.

Thoma toca la viola de Creta i López, la viola de roda, laouto o baglama, entre d’altres. Oferiran música de les dues riberes de la Mediterrànea. Kelly Thoma va néixer al Pireu el 1978. El 1995 va començar a estudiar lira amb Ross Daly i tres anys més tard va començar a viatjar amb ell i el seu grup, “Labyrinth”, participant en concerts a Europa, Àsia, Austràlia i els Estats Units. Ha format part de molts projectes amb músics de diferents països i tradicions musicals. La passió de la musical medieval i la recuperació de la música tradicional de la conca mediterrània a l’altre de l’Orient Pròxim és la passió d’Efrén López.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email