Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Neus Truyol: “Reivindicam i celebram l’èxit de la jornada del 8 de març, una victòria més de totes”

MÉS per Palma organitza un acte per defensar una Palma lliure i igualitària, i denunciar les desigualtats entre homes i dones encara existents en la nostra societat

Bona

Palma, 16 de març de 2018.- “Reivindicar i celebrar els èxits i les victòries és una obligació per qualsevol moviment social i per al moviment feminista, i després de viure el 8 de març d’aquest any, tenim molt a celebrar”. Així ho ha defensat la portaveu de MÉS per Palma i regidora de l’Ajuntament, Neus Truyol, que ha donat el sus a una vetllada per reclamar i treballar, entre totes i tots, una Palma més lliure i igualitària.

L’assemblea de MÉS per Palma ha organitzat una festa per a visualitzar les lluites del moviment feminista i els resultats de la força de la vaga de totes del passat 8 de març. Truyol ha citat Emma Goldman per referir-se a l’acte amb la frase: “Si no es pot ballar, no és la meva revolució”. Així mateix, la portaveu ha agraït la participació i ha realçat la feina feta en matèria d’igualtat. Truyol ha destacat l’aplicació del Pla d’Igualtat a l’Ajuntament, un document que vetlla pel tractament igual i just per a tots/es els treballdors/es en tots els casos i departaments del consistori, entre d’altres mesures. La portaveu també ha fet referència a l’Institut Balear de la Dona i, més concretament, ha convidat als assistents a unir-se al Pacte Social contra les violències masclistes: “Es tracta d’una primera passa per a comprometre’ns en el nostre dia a dia a portar a terme accions per aconseguir una societat sense cap tipus de desigualtat ni violència”.

L’esdeveniment s’ha dut a terme a la plaça de la porta de Santa Catalina, davant l’actual biblioteca de Can Sales precisament perquè aquesta va ser una presó de dones, “Les germanetes”, durant el franquisme i la postguerra. Durant l’acte s’ha fet referència a moltes de les dones que foren empresonades en aquest espai, de les quals s’ha destacat la dirigent comunista, Matilde Landa. “Landa va ser capturada a la Madrid i, al 1940, va ser traslladada a la presó de dones de Can Sales on la persecució i l’assetjament de les autoritats franquistes la varen forçar al seu suïcidi l’any 1942, sense haver renunciat als seus principis”, ha explicat Truyol.

L’actriu Inés Pink s’ha encarregat de conduir l’acte i de recitar els poemes Divisa, Vuit de març i I tu, sols tu, entre d’altres, de Maria Mercè Marçal. A continuació ha actuat el grup de dansa Kaay Feec i ha sonat la música de la DJ Rosemary. Els participants han pogut sopar a la fresca de torrada mentre gaudien de la varietat d’actuacions.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email