Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els serveis socials varen atendre a 23.911 persones l’any 2017, una xifra molt similar a la de l’any anterior

Mercè Borràs: “Les ajudes han disminuït en un 9,3%; tot i així les dificultats d’accés a l’habitatge segueixen augmentant; en concret un 4% respecte l’any 2016”

L’àrea presenta les dades de la memòria 2017 que avui horabaixa s’exposen a professionals, col·lectius i entitats al Consell municipal de Serveis Socials a Flassaders

Benestar i Drets Socials destaca que la millor situació econòmica no s’està transferint de forma proporcional als beneficiaris de Serveis Socials

IMG_3349

Palma, 20 de març.- La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs i la coordinadora general de l’àrea, Catalina Trobat, han presentat avui de matí la memòria de dades 2017 que avui horabaixa es presentarà al centre social Flassaders amb motiu de la celebració del Consell municipal de Serveis Socials.

Borràs ha explicat que la memòria es divideix en tres blocs:

  • Consolidació del model de prevenció comunitària
  • Estabilitat i augment de personal
  • Consolidació de serveis específics i sectors atesos

Així, l’any 2017 casi 2.000 famílies i un total de 6.169 persones participaren als projectes impulsats pels serveis socials des dels 10 centres socials comunitaris bàsics situats a diferents barris. “Ha estat un treball conjunt amb 189 entitats, que són 27 més que l’any anterior i un total de 235 serveis”, ha remarcat la regidora. “Hem liderat 8 taules d’infància, això representa la consolidació del treball conjunt d’entitats i ens permet elaborar un catàleg de tots els recursos que hi ha a cada barri”, ha dit.

Per altre banda, s’han consolidat 26 projectes comunitaris a 24 barris, que han beneficiat a 3.000 persones a 99 tallers. “Reforçant el nou model de serveis socials comunitaris bàsics hem impulsat polítiques de promoció de la prevenció i de treball comunitari: aquest treball comunitari és l’aportació de futur per a una ciutat d’oportunitats”, ha explicat.

L’any 2017 l’àrea de Benestar i Drets Socials va atendre a un total de 23.911 persones, el que es correspon amb el 5,62% de la població de Palma. Es tracta d’una dada molt similar a la de l’any anterior (5,7%). Per sexes, s’atèn un 8% més de dones que homes i un 72% de les persones ateses són de nacionalitat espanyola.

La despesa total de prestacions de l’any 2017 sumà 3.455.505 euros i es concediren un total de 17.094 ajuts econòmics i 1.499 ajuts preventius de la infància en risc.

Borràs ha explicat que  les dificultats econòmiques  s’han estabilitzat a la baixa. “El 2017  les ajudes han disminuït en un 9,3%; malgrat les dificultats d’habitatge segueixen augmentant; en concret un 4% respecte l’any 2016”, ha dit.

Des de l’àrea han explicat que la interpretació que es fa d’aquestes dades és que l’Ajuntament ha garantit la resposta a necessitats bàsiques. “La millor situació econòmica no s’està transferint de forma proporcional als sectors que fan més us dels serveis socials; tot i així hi ha un alça de les insercions laborals als mesos d’estiu i, a més, les polítiques del Govern fan que hi hagi menys demanda econòmica”, ha explicat la regidora.

Estabilitat a la plantilla

Per altre banda el 2017 s’ha donat estabilitat a la plantilla de Benestar i Drets Socials modificant les contractacions per a projectes anuals en contractacions de 69 funcionaris interins. A més,  s’han municipalitzat sis professionals del Patronat de reallotjament i reinserció de Son Riera i s’han incorporat 21 professionals en un any (6 auxiliars administratius, 6 educadors socials, 1 educador del SIAD, 3 psicòlegs, 1 TAG jurista) i 4 treballadors socials.

Per sectors atesos, el principal sector continuen sent les famílies, amb gairebé 4.000 unitats ateses. Així, el Servei d’Acollida Municipal ha atès 386 persones. El segon sector atès és el de la dona, amb 1. 644 dones ateses. El tercer sector són els immigrants amb un total de 1.011 immigrants atesos per diferents motius. Les persones majors són el quart sector atès amb un total de 1.685 persones majors ateses.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email