Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Nou centre de dia i centre municipal de Serveis Socials a Son Xigala

Govern i Ajuntament invertiran 847.000 euros per a rehabilitar aquest edifici que l’anterior equip de govern deixà inacabat

Antoni Noguera: “Es tracta d’un símbol que demostra que som el govern de la gent, un govern que aposta per les persones i no per les retallades”

Fina Santiago: “Aquest és un barri amb població envellida i necessita aquest centre de dia amb 30 places per a persones dependents”

WhatsApp Image 2018-03-21 at 13.22.15

Palma, 21 de març de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, la consellera de Serveis Socials del Govern, Fina Santiago, juntament amb la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs; el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Jose Hila, i la regidora de Districte Ponent, Angélica Pastor, han explicat avui el projecte que permetrà que l’edifici ubicat al carrer Sebel·lí cantonada carrer Florència del barri de Son Xigala es converteixi en un centre municipal de Serveis Socials i un centre de dia per a persones dependents per part del Govern.

Amb un pressupost total de 847.000 euros es rehabilitaran les dues plantes que ja es varen començar a construir durant el passat pacte de progrés. Noguera ha assenyalat que “es tracta d’un símbol que demostra que som el govern de la gent, un govern que aposta per les persones i no per les retallades”. “L’equipament es va començar a construir amb el pacte d’esquerres l’any 2010; la dreta del Partit Popular el va deixar abandonat tal com podem veure’l i, ara, les esquerres tornam a reprendre el projecte, una mostra més de proximitat, de benestar social i de gran factor humà”, ha afegit el batle.

Santiago, per la seva banda, ha recordat que aquest centre de dia tindrà 30 places per a persones dependents. “Aquest és un barri amb població envellida i necessita aquest centre de dia; una vegada acabat aquest centre s’incorporarà a la xarxa de centres de dia de l’Ajuntment, en aquest moment en té tres” ha dit i ha recordat que des del Govern s’està fent aquesta xarxa de centres de dia.

L’edifici té dues plantes. A la planta baixa s’habilitarà el centre de dia i a la primera, el centre municipal de Serveis Socials Mestral. Les obres consistiran a rehabilitar les parts deteriorades i en tancar la planta baixa. També es renovaran les façanes, s’adequaran les plantes perquè acullin ambdós serveis i s’urbanitzarà la parcel·la. Cada planta té 460 metres quadrats.

El pressupost per al centre de dia per a persones dependents, que aporta la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, és de 357.000 euros (305.000 per a l’adequació de la planta i 52.000 euros per a l’adquisició de mobiliari). Pel que fa al centre municipal de serveis socials, l’àrea de Benestar i Drets Socials hi destinarà 490.000 euros a través de la Llei de Capitalitat.

Es preveu que el projecte d’execució estigui llest a finals d’abril per poder treure’l a licitació aquest estiu. D’aquesta manera, les obres podrien comnçar a finals d’any i estar llestes en uns 9 mesos, aproximadament. En aquests moments s’està redactant el projecte d’execució des de Model de Ciutat.

Reactivació de centres de dia

El nou centre municipal de Serveis Socials que s’ubicarà a Son Xigala permetrà acostar als barris de Son Xigala, Son Roca, Son Ximelis, Son Rapinya, La Vileta, Son Serra i Son Peretó els serveis socials. Actualment, els beneficiaris d’aquests barris s’han de desplaçar al centre municipal de Serveis Socials Mestral, ubicat a Santa Catalina. Amb aquest nou equipament acostam els serveis municipals a les persones, sobretot a la població dels barris més vulnerables de Palma. Cal recordar que durant aquesta legislatura es va obrir el centre municipal de Serveis Socials Gregal, a Son Gotleu.

Durant aquesta legislatura s’han reactivat projectes que varen ser paralitzats per l’anterior govern. A Palma, ja s’han recuperat el centre de dia de Son Ferriol, el de Sa Indioteria, aquest de Son Xigala i el centre de dia del carrer Jesús.

A més, s’ha retornat a l’Ajuntament la gestió dels centres de Son Sardina, Son Dureta i Coll de’n Rebassa.

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email