Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El discurs del cos omple de moviment el PalmaDansa 2018

Noguera: “Volem una ciutat creativa, moderna, humana, la dansa és una mostra i el camí per aconseguir-ho”

Carrió: “La idea que vertebra el festival i es converteix en línea argumental és el cos, però no només com a element coreogràfic, si no com a discurs del cos”

PalmaDansa

Palma, 23 de març de 2018.- Un programa basat en la biografia del cos, un off ple d’elements socioeducatius, un treball intens en xarxa entre institucions i una aposta per artistes i obres locals. Aquests són els eixos i característiques del Festival PalmaDansa 2018, que organitza l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística i que compta amb la col·laboració de diferents institucions i entitats. El festival es durà a terme del 14 al 29 d’abril, tres setmanes intenses on la dansa contemporània serà la protagonista amb 18 espectacles que es faran a diferents espais de la ciutat.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat “el diàleg entre institucions, la millor forma de fer cultura en xarxa”. ”Volem una ciutat creativa, moderna, humana, la dansa és una mostra i el camí per aconseguir-ho”, segons Noguera. El batle ha remarcat tres qüestions del programa: “Que les obres xerrin del cos, l’aposta per la producció local i incloure un espai de creixement de la ciutat com Nou Llevant”.

Per començar a obrir boca, s’ha ideat un cap de setmana pre-festival per celebrar la presentació d’aquesta edició: avui Toni Jodar repassarà les noves tendències de la dansa contemporània a través d’una conferència ballada, “Explicadansa”, i demà i diumenge Baal representarà “Mira Miró”, una producció per a tota la família. Ambdues actuacions es faran al Xesc Forteza.

Programació artística

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió,ha explicat que “la idea que vertebra el festival i es converteix en línea argumental és el cos, però no només com a element coreogràfic, element indiscutible de la dansa, si no com a discurs del cos”. Així, cada una de les propostes que es podran veure plasmaran la biografia individual o col·lectiva de diferents cossos: la marca del temps, la recerca i la reivindicació del jo, l’acceptació d’un mateix.

Una altra pota del festival és “l’aposta decidida per la dansa socioeducativa”, segons el regidor. “Volem potenciar la dansa com a eina de cohesió social i com a font d’autoconeixement”. Per això, s’ha convidat tres coreògrafs a fer feina amb tres grups: un grup de joves dels Espais Joves municipals (una col·laboració Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics), un grup de joves en risc d’exclusió social i un grup de dones intergeneracionals (aquests dos darrers són una col·laboració amb Àrea Benestar i Drets Socials). A més, es reeditarà el projecte de dansa col·laborativa Ballamunt.

Col·laboracions

Una altra de les vessants que treballa el festival, també arran de la feina iniciada l’any passat, és la relació en xarxa que s’ha establert amb d’altres de fora del nostre territori. Enguany s’ha treballat amb la col·laboració de l’Illenc la relació entre PalmaDansa i festivals de Catalunya i Canàries, que en breu acolliran artistes locals. Una altra característica important del festival d’enguany és la important presència de propostes locals o d’artistes procedents de les Illes. També es compta amb la col·laboració del Consell de Mallorca i del Teatre Principal, que ha programat tres espectacles.

El programa es complementa amb activitats paral·leles com la master class que els alumnes del Conservatori de Música i Dansa de Mallorca faran a la plaça Major o el cicle de cinema que girarà a l’entorn de la dansa i que es projectarà al Caixaforum els dijous a les 19. Cal recordar la implicació de Balearia, que ha ajudat amb els desplaçaments.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email