Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els embassaments estan al 98,63% de la seva capacitat i comença l’aprofitament de la seva aigua

En un cap de setmana es recullen 3,25 Hm3 d’aigua

Així mateix, s’està aprofitant la capacitat màxima de les fonts, 540 litres per segon

Cúber 26març18

Palma, 26 de març de 2018.- Les intenses pluges d’aquest cap de setmana han permès en poc més de dos dies recollir 3,25 Hm3 d’aigua i pujar el nivell dels embassaments fins al 98,6%.

Recordem que dijous passat els nivell dels embassaments era del 70,6%. Per tant en dos dies han pujat un 28 %, el mateix que en els darrers 3 mesos (a finals de desembre estaven al 40%).

Concretament avui l’embassament del Gorg Blau es troba al 98,6% de la seva capacitat, ha pujat 4,2 metres des de dilluns passat i manquen 0,4 m per arribar a la cota màxima. En el cas de Cúber, es troba al 101,9 %, ha pujat el seu nivell 2 metres des de dilluns passat, vessant aigua per sobre la presa cap al torrent d’Almadrà. Ahir mateix el capvespre es va donar avís als serveis d’emergències d’aquest vessament, per si es considerava oportú comunicar-ho a excursionistes, propietaris i altres institucions.

La pluviometria en aquesta zona ha estat el cap de setmana de 290 litres per metre quadrat. Avui encara hi ha neu als cims que es preveu que es fondrà aquests dies.

Per tal d’aprofitar aquesta aigua, ha començat avui mateix l’extracció dels embassaments, posant en marxa la planta de potabilització de Lloseta i aportant a la xarxa de distribució 350 litres per segon d’aigua.

Així mateix, les fonts que abasteixen Palma estan brollant (font de la Vila, de Mestre Pere i den Baster) aprofitant el cabal màxim que permet el tractament d’aquesta aigua, 540 litres per segon.

Es tracta d’unes dades molt positives que permeten en aquest moment abastir la ciutat amb fonts renovables d’aigua, al mateix temps que es recuperen els aqüífers i es pot prescindir aquestes setmanes de l’aigua dessalada.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email