S’espera recollir propostes d’accions que permetin complir amb l’objectiu de reduir un 18 % la producció de residus el 2020
Així mateix, està en marxa una enquesta on line per conèixer els hàbits de la ciutadania relacionats amb la reducció de residus
Palma, 26 de març.- L’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal i la de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palma han iniciat una Consulta pública prèvia sobre la proposició normativa relativa a l’aprovació Pla Prevenció Residus Municipals de Palma. El procés participatiu s’ha iniciat aquesta setmana i fins dia 13 d’abril a través del portal “Tu fas Palma”, en el següent enllaç.
Aquest procés participatiu adreçat a la ciutadania serà també l’inici d’una sèrie de reunions sectorials amb les organitzacions interessades, una part més del tràmit de consulta prèvia a la ciutadania i les entitats per elaborar el El Pla Local de Prevenció de Residus.
El 2017 Palma generà 233.218 tones de residus, es a dir 1,57 kg/ habitant i dia. Un 20,71% d’aquestes tones varen correspondre a la recollida selectiva.
L’objectiu del Pla de Prevenció és aconseguir una reducció en pes dels residus produïts el 2020 d’un 10% respecte als produïts en el 2010. Això significa reduir 42.749,82 de cara a 2020, es a dir un 18,33% respecte a la producció de residus de 2017.
Per fer aquest objectiu compartit amb la ciutadania, es realitza aquesta consulta prèvia, com una part més de l’elaboració i tramitació del pla.
Concretament, els objectius d’aquesta consulta són definir accions al voltant de la prevenció relacionades amb les següents fraccions de residus:
- Fracció Orgànica (FORM).
- Voluminosos (trastos) i altres
- Fracció Envasos Lleugers
- Fracció Paper i cartró
- Fracció Vidre
- Accions transversals
També es preveu recollir accions classificades segons els col·lectius implicats per tal de fomentar la seva implicació en el pla:
- grans generadors de residus
- entitats socials
- accions individuals
- iniciatives socials o empresarials
Per altra banda, també s’està realitzant una enquesta on line per conèixer els hàbits de la ciutadania en relació a la prevenció de residus. La informació que proporcioni aquesta aquesta serà de gran utilitat a l’hora de redactar el Pla i marcar prioritats entre les accions aportades. Es pot accedir a aquesta enquesta a través del següent enllaç.