Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El ‘Via Crucis’ de Llorenç Moyà celebra el seu 33 aniversari

Les escales de la Seu acolliran Divendres Sant la representació, que organitza l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística

Taula Rodona pujarà a escena l’obra de Llorenç Moyà, que, si plou, es traslladarà a Sant Felip Neri

20180327_ViaCrucis Palma, 27 de març de 2018.- Les escales de la Seu acolliran el 30 de març, el Divendres Sant, a les 12 hores la representació del “Via Crucis” de Llonerç Moyà, que enguany arriba a la seva edició número 33 i que organitza l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, encapçalada per Llorenç Carrió. La companyia Taula Rodona s’encarrega de pujar a escena l’obra. En cas de pluja, l’espectacle es farà a l’església de Sant  Felip Neri a les 12.30 hores.

Llorenç Moyà va escriure els sonets de Via Crucis la primavera de 1953. Durant set anys el recull va romandre inèdit fins que, al 1960, es decidí a presentar-lo amb el títol “Les flors de la Passió” al premi de poesia “Mossèn Alcover” de Manacor, i el guanyà. L’any següent fou publicat amb el títol definitiu de “Via Crucis” per “Ganímedes”, l’editorial fundada per Rafel Ferrer i Miquel Àngel Riera, amb un pròleg de Josep Maria Llompart. Pràcticament quaranta anys després, l’any 2000, es tornà a publicar: Gabriel de la S.T. Sampol en va fer una nova edició per a “Capaltard”. I el 2009 l’Ajuntament de Palma, per commemorar els 25 anys de representacions del Via Crucis, en féu una tercera edició.

“Via Crucis” consta de catorze sonets dedicats a cada una de les estacions de la Passió, més els dos que el tanquen: l’”Al·leluia” per a la resurrecció i “La Rosa Assumpta”, el “Colofó”, dedicat a l’ascensió de la Mare de Déu. L’element primordial dels poemes no és el patiment del martiri i la crucifixió sinó la bellesa. Cada peça és com la casella d’un retaule on l’escena i els fets queden difuminats per la plasticitat, pel sensorialisme enlluernador, per la força de les imatges i les metàfores.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email