Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Mobilitat engega una campanya per donar a conèixer la gratuïtat de l’EMT entre els alumnes de Primària

Vuit persones treballen a Mobilitat contractades per PalmaActiva gràcies al programa SOIB Visibles 2017

Aquest programa, finançat amb fons del SOIB mitjançant la Conferència Sectorial, pretén millorar l’ocupabilitat dels treballadors de més edat

20180327_EMT Palma, 27 de març de 2018.- Impulsam la integració laboral dels aturats de llarga durada i promovem el transport públic entre els menors de 14 anys com a base per a una Mobilitat Sostenible. L’Àrea de Mobilitat ha engegat una campanya per donar a conèixer i promoure la gratuïtat fins als 14 anys dels autobusos de l’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT). Per a la campanya, s’han editat 5.000 flyers que vuit treballadors del programa SOIB Visibles estan repartint entre els alumnes de 26 centres escolars de Primària de Palma a l’hora d’entrada i sortida escolar.

La campanya té l’objectiu de promoure la mobilitat sostenible entre els més joves. Des de l’1 de gener de 2018 els menors de 14 anys poden viatjar de forma gratuïta en els busos de l’EMT. La campanya posa esment en la necessitat d’actualitzar la targeta ciutadana per poder gaudir de la gratuïtat. A més, també posa esment en com contribuir a aconseguir una ciutat més sostenible: agafant el bus, anant a peu, compartint cotxe o anant en bicicleta.

Finançat amb fons del SOIB mitjançant la Conferència Sectorial, el passat 16 d’octubre va començar SOIB Visibles 2017, programa mitjançant el qual PalmaActiva ha contractat 57 persones de diferents perfils que fan feina a diferents àrees municipals durant 6 mesos.

SOIB Visibles 2017 és un programa que vol millorar l’ocupabilitat dels treballadors de més edat. El programa facilita que les entitats locals contractin persones desocupades més grans de 35 anys, inscrites com a demandants desocupades en el SOIB almenys dotze dels divuit mesos anteriors al moment de fer la preselecció, i que preferentment no cobrin prestació o subsidi d’atur.

Els objectius que es volen aconseguir:

  • per una banda, la millora del nivell d’ocupabilitat de les persones participants del projecte,
  • i per altre banda, la realització d’obres i serveis d’interès general i social per tal d’aconseguir que millori la imatge  de la ciutat de Palma i gaudeixi d’uns serveis de qualitat, moderns, atractius  i integradors de conceptes de responsabilitat social.

Les 57 persones contractades pel programa SOIB Visibles estan fent feina d’auxiliar administratiu (18), peó de manteniment (15), auxiliar informador (11), administratiu (4), peó pintor (3), peó picapedrer (2), recepcionista telefonista (1), auxiliar de neteja (1), oficial pintor (1) i peó de neteja exterior (1).

Aquests nous treballadors de l’Ajuntament fan feina en les següents àrees: Ecologia, Agricultura i Benestar Animal (9); Turisme, Comerç i Treball–PalmaActiva (8); Mobilitat (8); Seguretat Ciutadana – Policia (7); Educació i Esports (7); Benestar i Drets Socials (5); Cultura (3); Model de Ciutat Urbanisme (2); Model de Ciutat Habitatge (2); Seguretat Ciutadana Bombers (2); Participació Ciutadana (2); Sanitat i Consum (1) i Batlia (1).

Atenció al públic a l’àrea de Mobilitat; campanyes informatives relacionades amb l’ús de la bicicleta a la ciutat; creació d’un arxiu fotogràfic municipal; pintar equipaments socioculturals com a casals de barri; funcions administratives al Patronal Municipal d’Escoletes; treballs de pintura i paleta a camps de futbol, pistes esportives i pavellons; tasques de manteniment al talús del fossat del castell de Bellver; creació d’un arxiu digital d‘expedients d’obra dels anys 90; elaboració d’un catàleg d’establiments emblemàtics a Palma… són algunes de les tasques que estan desenvolupant aquests 57 treballadors.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email