Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Diumenge de l’Àngel retrà homenatge a Rosa Bueno

diumengedelangelquadre

Palma, 4 d’abril de 2018.- L’Ajuntament de Palma, acompanyat de la Federació d’Associacions de Veïnats han presentat el programa d’actes del Diumenge de l’Àngel. Cal recordar que des de ja fa 37 anys la Federació recuperà aquesta festa popular tradicional programant actuacions culturals, esportives i de dinamització infantil i d’esplai, així com espai de trobada d’associacions de veïns del barri altres entitats.

Una de les grans novetats d’enguany és la recuperació dels premis Rosa Bueno que es lliuraran dissabte a les 18 hores al Castell de Bellver. Es tracta d’uns premis per posar en valor el teixit associatiu tant veïnal com social de la ciutat que fan feina per enfortir els llaços i la cohesió a Palmafins ara s’han presentat un total de 15 candidatures.

Així,  l’edició d’enguany es promocionen dos aspectes:

  • Homenatge a la figura de Rosa Bueno. A més del lliurament dels Premis Rosa Bueno 2018 al compromís amb la participació ciutadana diumenge, juntament amb l’exposició dels fons pictòric, es projectarà de manera ininterrompuda, el documental Homenatge a Maria Rosa Bueno, lluitadora veïnal, que d’una manera tan especial ha preparat el seu marit, Joan Brunet.
  • Millorar la Passejada de l’Àngel, coordinada per l’Associació de teatre sense fronteres, IMAGONEM. S’ha fet una proposta de desfilada diferent amb canvi d’ambientació i vestuari i també intentant promocionar més la participació de les entitats veïnals.

El predicent de la Federació Joan Forteza, ha recordat que la majoria de les persones que han muntat aquesta festa ho fan de forma “participativa i voluntària” i ha recordat el caire “participatiu i familiar del Diumenge de l’Àngel” i ha recordat que la nova coreografia de la passejada de l’Àngel ha estat confeccionada pels mateixos participants.

Programa amb visites guiades, Nordic Walking, Circ Bover i molt més

Com ja es va fer l’any passat el programa inclou a més visites guiades  a la Torre de l’Homenatge dissabte dia 7 d’abril. Es realitzaran dissabte durant tot el dia (a les 10 h, a les 11.30 h, a les 13 h, a les 15 i a les 16.30 h) i són visites gratuïtes amb inscripció prèvia al mail reserves.gen@gmail.com.

Diumenge el programa d’activitats començarà a les 11 hores amb la tradicional pujada al Castell des del carrer Camilo Jose Cela que comptarà amb la participació de l’Associació de Nordic Walking.

Al llarg de diumenge es podran gaudir de diferents activitats:

  • 11 hores vial davant del Castell: mostra d’associacions, entitats i plataformes ciutadanes
  • 11 hores vial davant del Castell: benvinguda dels Xeremiers de son Roca i la plantada de gegants que, en aquesta edició participaran: els gegants Son Rapinya, de Son Cladera, de Son Espanyolet i de Son Sardina; els capgrossos des Molí des Rafal – Vivero i els gegants i capgrossos de la Sala i del Drac de na Coca
  • Des de les 11 hores a l’esplanda de l’aparcament animació infantil amb la participació de Petits Pirats i els tallers i jocs del Centre d’Estudis de l’Esplai.
  • Des de les 11 hores i fines les 12:45 al Revellí (passadís entre fossats) activitats d’escacs a càrrec de l’associació d’escaquistes de les Balears
  • Des de les 11:30 hores al pati interior del castell Circ Bover amb el Combinat de Circ
  • A les 12 hores a les dependències de la Policia Local: carrusel eqüestre de la Policia Muntada
  • Des de les 16 hores a l’esplanada de l’aparcament la ballada popular a càrrec de Balladors de Lluc i Al-Mayurqa
  • Des de les 15.30 hores al pati interior del Castell Diada castellera amb els de Castellers de Mallorca els Al·lots de Llevant.

També com cada any, es comptarà amb la col·laboració de l’Empresa Municipal de Transports que aportarà un dispositiu de 2 autobusos i l’autobús turístic que faran de llançadora des del carrer Camilo José Cela fins el Castell de Bellver; per a totes aquelles persones que no puguin pujar a peu.

Pressupost

El pressupost municipal de 2018 per a la festa del Diumenge de l’Àngel és de 13.148,25 € per a despeses d’activitats socioculturals. En total 16.508,24 € incloent les despeses de publicitat, serveis d’assistència sanitària i cabines WC portàtils, vigilància, etc.

La despesa de 2017 va ser de 12.575,90 € per a activitats socioculturals i de 15.455 € en el cas de les despeses conjuntes.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email