Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Antoni Noguera: “L’espai associatiu és imprescindible; no tenc paraules per agrair el que han fet per Palma les associacions”

El castell de Bellver acull el lliurament dels premis Rosa Bueno 2018 al compromís amb la participació ciutadana

S’ha distinguit  la trajectòria de Jaume Obrador Soler i s’ha premiat a l’Associació Veïns de Son Rapinya (Premi Rosa Bueno a l’impuls de la participació ciutadana); a Castellers de Mallorca (Premi Rosa Bueno a la participació juvenil) i a Pastoral Penitenciària (Premi Rosa Bueno a la participació en sectors socials vulnerables)

L’Ajuntament de Palma ha recuperat enguany aquests premis per ajudar a enfortir el teixit associatiu i el moviment veïnal

premisRosaBueno

Palma, 7 d’abril de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera; la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade; el regidor de Joventut, Igualtat i Drets Cívics, Aligi Molina i la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, han lliurat avui al castell de Bellver els quatre premis Rosa Bueno 2018 al compromís amb la participació ciutadana.

Noguera ha aprofitat aquest acte per posar en valor la feina de les associacions de Palma. “L’espai associatiu és imprescindible. No tenc paraules per agrair el que han fet per Palma les associacions”, ha dit, i ha posat com exemple de la lluita d’aquests col·lectius la preservació d’espais com ses Fontanelles, el Molinar o el mateix impuls de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma el juny passat perquè l’Ajuntament limiti el lloguer turístic a Ciuat. “Aquest mes durem al ple la limitació del lloguer turític”, ha dit el batle.

Noguera ha destacat, a més, que aquests premis es recuperen enguany i ha recordat la figura de Rosa Bueno. “Rosa tenia molts atributs positius: participativa, dona, líder, transformadora, ella era un referent”, ha dit.

En la categoria de projectes de col·lectius i associacions sense ànim de lucre que desenvolupen la seva tasca a la ciutat de Palma, dotada amb tres premis temàtics, els guanyadors han estat els següents:

a) Impuls a la participació ciutadana com a eina de transformació social (2.500 euros):  Associació de Veïns de Son Rapinya, un guardó que ha recollit Maria Bonache de la mà de la regidora Eva Frade.

b) Impuls a la participació juvenil (2.500 euros): Castellers de Mallorca, guardó que han recollit avui Helena Vilchez i Joan Alemany de la mà del regidor Aligi Molina

c) Impuls a la participació de sectors socials vulnerables o en risc d’exclusió social (2.500 euros): Pastoral Penitenciària, un guardó que ha recollit Esteve Serna de la mà de la regidora Mercè Borràs.

En la categoria que distingeix la trajectòria personal en matèria de participació ciutadana i reforç del teixit associatiu, desenvolupada en el marc de col·lectius i entitats la persona guanyadora ha estat Jaume Obrador Soler. El balte li ha lliurat l’escultura commemorativa que el distingeix.

L’acte ha comptat amb la presència de molts regidors i regidores de la corporació municipal, del vidu de Rosa Bueno, Joan Brunet i del president de la Federació d’Associacions de Veïns, Joan Forteza, entre d’altres.

Acte seguit, els Donallop han fet sonar la seva música per concloure l’acte.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email