Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Noguera: “La República va suposar per a Palma una ciutat d’igualtat d’oportunitats”

MÉS per Palma ha celebrat la taula rodona ‘República, passat i futur” per fer un balanç del que va suposar la II República per a la nostra societat

L’acte ha comptat amb al participació del batle de Palma, Antoni Noguera, el professor de la UIB, Bernat Riutort, i de la testimoni de la repressió feixista, Magdalena Nebot

IMG_20180410_191047

Palma, 10 d’abril de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, el professor de Filosofia Moral de la Universitat de les Illes Balears, Bernat Riutort, i Magdalena Nebot, testimoni de la repressió feixista, han ofert una taula rodona al CEIP Alexandre Rosselló per fer un balanç del que va suposar la II República per a la nostra societat i explicar el model de ciutat que s’impulsa des del Govern de la Gent.

Noguera ha centrat la seva intervenció al voltant dels següents punts: “L’aposta per una Palma creativa i cultural; una ciutat més justa i igualitària; la lluita contra el canvi climàtic; l’impuls d’una Palma més verda amb mobilitat sostenible, i l’aposta, també, per l’economia creativa. Així mateix, el batle ha insistit que “la República va suposar per a Palma una ciutat d’igualtat d’oportunitats, amb llibertat i justícia”. “Això precisament és el que fa falta per transformar aquest país i aquesta ciutat”, ha afegit Noguera. El batle ha recordat la feina feta en matèria de Memòria Democràtica per la regidora de Cultura de l’anterior Pacte, Nanda Ramon i ha remarcat, diverses vegades, l’exhumació de la fossa de Porreres i els enterraments dels assassinats com “un vertader funeral d’estat impossible de descriure amb paraules”. Així mateix, Noguera ha assenyalat que “les retallades del PP se centraren en aquells aspectes que eren prioritaris per a la República i ara ho són pel Govern de la Gent: la sanitat i l’educació”.

La portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, s’ha encarregat de presentar l’acte i ha agraït, en tot moment, la participació als assistents. Truyol ha destacat alguns dels valors de la II República com “la igualtat legal i el dret de vot de les dones, la representació real a les treballadores i treballadors, així com l’aposta per una educació pública laica, separada per primera vegada de la influència de l’església catòlica”.

IMG_20180410_191636

Per la seva banda, Riutort ha fet una reflexió al voltant del què significa la República avui en dia i de quina manera podem aplicar els seus valors per aconseguir una societat millor, més justa i igualitària.

Per últim, Nebot ha donat a conèixer la seva experiència com a exiliada i la repressió que va patir juntament amb la seva família, tot d’històries que sovint han estat silenciades i poc conegudes.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email