Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Recuperam la memòria històrica: transformam Palma

És imprescindible recuperar la memòria històrica de la ciutat i de la ciutadania. Per aquest motiu, MÉS per Palma hem editat un fulletó que recull la feina feta per part de l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, encapçalada per Llorenç Carrió. Donau-hi un cop d’ull!

fosses_cara1 (1) fosses_cara2 (1)

– Hem col·laborat en la identificació de les restes de ciutadans de Palma a la fossa de Porreres i els hem rebut al cementiri de Palma el passat 24 de gener.

– Hem declarat el 24 de febrer, Dia de la Memòria Històrica de les víctimes del franquisme i de la Guerra Civil.

– Hem celebrat des de l’Ajuntament de Palma l’acte del Cementeri de Palma en memòria dels afusellats el 24 de febrer de 1937 (Emili Darder, Alexandre Jaume, Antoni Mateu i Antoni Maria Ques), en col•laboració amb les entitats i amb l’Ajuntament d’Inca.

– Hem remodelat el saló de plens per donar relleu a fills i filles il•lustres representants de la vida cultural, política i social de la ciutat, donant especial relleu a la recuperació de la memòria de les dones i de la memòria republicana de Palma.

– Hem nomenat fill il·lustre de Palma a Alexandre Jaume.

– Hem organitzat cicles de tardor amb conferències i cinema sobre temes històrics, de la Guerra Civil i la Revolució Russa i els seus efectes a Mallorca.

– Hem subvencionat publicacions de textos d’Alexandre Jaume i la Casa de Poble i estudis de la història del Castell de Bellver durant la Guerra Civil.

– Hem obert l’exposició “El Castell de Bellver durant la Guerra Civil” a la Torre Major de Bellver.

– Amb la llei de fosses hem respost al centenar de famílies que segueixen esperant una explicació i que es garanteixi el seu dret a la justícia, a la veritat i a la reparació. S’han exhumat la fosses de Porreres i Montuïri. S’han retornat els cossos de 14 persones identificades a cada un dels municipis de Mallorca.

Ara s’incorporaran nous punts de prospecció com Sencelles, Calvià, Marratxí, Alaró, Llucmajor, Santa Maria, Deià i dos pous localitzats a Porreres (Son Lluís) i Llucmajor (s’Àguila).

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email