Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Continuam renovant la flota d’EMAYA: 5 vehicles a gas i 10 furgonetes elèctriques

El Consell d’Administració inicia la licitació de 15 vehicles menys contaminants i més eficients

Els embassaments estan al 98% de la seva capacitat i proporcionen el 31% de l’aigua que consumeix Palma; les fonts aporten el 51%

Emaya

Palma, 11 d’abril de 2018.- Avui s’ha celebrat la sessió ordinària del Consell d’Administració d’EMAYA corresponent al mes d’abril on s’ha aprovat l’inici de la licitació per a l’adquisició de 3 furgons i 2 camions grua per a diverses tasques de l’àrea del cicle de l’aigua. Tots aquests vehicles hauran de ser de gas natural.

Així mateix, s’ha aprovat l’adjudicació de 10 furgonetes elèctriques per a l’ús a diverses àrees de l’empresa, per un total de 216.000€.

Amb aquests dos processos de licitació i adjudicació de vehicles de gas i elèctrics es segueix amb la línia d’incrementar la proporció de la flota d’EMAYA que funciona amb combustibles menys contaminants, reduint les emissions a l’atmosfera, els renous i els costos econòmics, i incrementant l’eficiència energètica. Aquests vehicles menys silenciosos i menys contaminants també produeixen menys molèsties a la ciutadania en els seus desplaçament i en els seus serveis.

D’altra banda, la presienta d’EMAYA, Neus Truyol, ha destacat el bon estat de les reserves d’aigües i el proveïment de Palma amb aigua de les fonts i dels embassaments. Les pluges de finals de març varen omplir els embassaments de Cúber i del Gorg Blau (en només 3 dies varen passar del 70 al 100 % d’ompliment) i es va iniciar l’extracció d’aigua per a l’abastiment de Palma. Les pluges d’aquests dies han permès que els embassaments es mantinguin al 98% a pesar que ja s’aprofita l’aigua.

També varen brollar les fonts, fet que ha permès que en aquest moment Palma s’abasteixi en un 51% amb aigua de les fonts (font de la Vila, de Mestre Pere i den Baster) i un 31% amb l’aigua dels embassaments. La resta, el 18%, prové de les extraccions dels pous. Aquesta situació ha permès ajornar temporalment la compra d’aigua dessalada.

 

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email