Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Una ruta en bicicleta per conèixer la Palma republicana

Biciutat i l’Ajuntament organitzen la cinquena edició del recorregut, que partirà de la plaça d’Espanya dia 14 d’abril a les 10.30 hores

L’activitat s’inclou dins dels #30DEBPALMA, una iniciativa que dedica el mes d’abril a la bicicleta

BANNER 19ABRIL-11-04-2018

Palma, 11 d’abril de 2018.- Dissabte 14 d’abril, dia en què es commemora la proclamació de la II República, Biciutat i l’Àrea de Mobilitat faran una ruta en bicicleta per la Palma Republicana. Es tracta d’una de les activitats incloses dins de la iniciativa 30 dies en bicicleta, #30DEBPALMA, que dedica el mes d’abril a la bicicleta.

#30DEBPALMA és una iniciativa a nivell internacional que situa la bicicleta en el centre d’interès de la ciutat, com a eina de  transformació que permet reduir la contaminació i els embossos. Des de l’Ajuntament s’eencoratja a la ciutadania perquè cada dia practiquin el ciclista urbà i comparteixin l’experiència a través de les  xarxes socials, fet que els permetrà entrar en el sorteig d’una bicicleta plegable el dia 19 d’abril, Dia Internacional de la Bicicleta.

Recorregut

Joan Mas, del col·lectiu Biciutat, ha explicar que la ruta partirà de la plaça d’Espanya a les 10.30 hores i recorrerà, ja sigui en carril bici o per la calçada, 11 quilòmetres per diferents indrets de Ciutat. El nexe en comú serà la II República i posarà l’accent en espais com la casa d’Emili Darder, la Faixina o el Bosc de la Memòria de Bendinat. Per primera vegada, el recorregut, que es fa per cinquena vegada, surt del centre de Palma.

L’Ajuntament de Palma des de Mobilitat s’ha sumat a la iniciativa 30 Dies amb Bici, que consisteix a comprometre’s a utilitzar la bici durant l’abril. Per poder participar-hi, s’ha de fer servir la bicicleta i mostrar-ho a través d’instagram amb el hashtag #30DEBPALMA. Entre tots els participants es sortejarà una bicicleta el Dia Internacional de la Bicicleta, que es celebra el 19 d’abril. A més, durant l’abril es durà a terme la campanya “Cada bicicleta més és un cotxe menys. La bici, el vehicle urbà eficient”, que es fa en col·laboració amb la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB).

El 21 d’abril es celebrarà una nova edició del Rodabarris, un recorregut en bicicleta en què els participants rebran un passaport a la sortida que hauran de segellar a diferents punts. Les inscripcions es podran fer a www.mobipalma.mobi. “30 dies en bici” és una proposta ciutadana que va sorgir el 2010 a Mineapolis, Estats Units. Des de llavors, es celebra a tot el planeta.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email