Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dues jornades per parlar sobre masculinitats no hegemòniques i violències masclistes

La primera formació, “Masculinitats no hegemòniques”, es farà del 19 al 21 d’abril a Flassaders i al Casal s’Escorxador

“360º de les violències masclistes. La interseccionalitat en la intervenció: reptes de futur”, es durà a terme els dies 26 i 27 d’abril a Flassaders

Masculinitats no hegemòniques

Palma, 13 d’abril de 2018.- L’Ajuntament de Palma organitza dues accions formatives i de sensibilització per a la propera setmana, una sobre masculinitats no hegemòniques i una altra sobre les violències masclistes. Ambdues combinaran taules rodones amb una part pràctica en forma de taller i estaran obertes a personal tècnic, professionals i ciutadania. Per les dues jornades, emmarcades dins els eixos d’acció del Pla d’Igualtat, és necessària la inscripció prèvia.

Des de l’Ajuntament es continua treballant per aconseguir una ciutat més feminista i lliure de violències masclistes, dos dels eixos que marca el Pla d’Igualtat i que a través d’aquestes formacions s’hi podrà aprofundir. Ritxar Bacete, un professional sobre gènere i masculinitat, impartirà la primera formació, “Masculinitats no hegemòniques”, els dies 19 i 20 d’abril a Flassaders i 21, al Casal s’Escorxador.

Així, dia 19 es presentarà el llibre “Nuevos hombres buenos, la masculinidad en la era del feminismo”, de Bacete. El dia 20 es tractarà el tema de “Gènere i masculinitats: Intervenció social amb homes per a avançar cap a l’equitat real”, una reflexió sobre la construcció de les identitats masculines, l’impacte que el sexisme té en la vida dels homes, així com les conseqüències de la construcció d’identitats i models masculins tòxics, en les vides de les dones, així com el seu impacte en el conjunt de la societat. Dia 21 es realitzarà un taller per a homes en transició per generar un espai de trobada, reflexió, confiança i compromís sobre el paper dels homes en la lluita per la igualtat, així com sobre les possibilitats de generar aliances a Mallorca. Per a més informació es pot enviar un mail a igualtatjoventutdretscivics@palma.cat .

Interseccionalitat

Interseccionalitat

La segona formació, “360º de les violències masclistes. La interseccionalitat en la intervenció: reptes de futur”, es durà a terme els dies 26 i 27 d’abril al Centre Flassaders. La directora general d’Igualtat, Lucía Segura, ha destacat que la jornada cerca “treballar i aprendre sobre l’atenció de les violències masclistes a determinats col·lectius”.

D’aquesta manera, el matí del dia 26 es dialogarà sobre violències masclistes i migracions i drogodependències i l’horabaixa s’impartiran dos tallers pràctics sobre interculturalitat i sobre claus d’intervenció amb perspectiva de gènere amb violències i consum de substàncies. El 27 serà el torn de les violències masclistes i la salut mental i l’adolescència i l’horabaixa, de les sexualitats i la igualtat i el psicograma com a tècnica de tractament per persones víctimes de violència de gènere. La inscripció es pot fer a l’adreça http://bit.ly/2uX1xQ6

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email