Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els embassaments de Cúber i del Gorg Blau, superen el 100% de la seva capacitat

L’acord entre EMAYA i ABAQUA permet el reaprofitament de l’aigua per a l’abastiment d’altres poblacions i recàrrega dels aqüífers

Es recorda també la situació de risc als torrents i la prohibició de realitzar barranquisme al torrent de Pareis, sa Fosca i torrent d’Almadrà

gorg blau 12 abril (1)

Escorca, 13 d’abril de 2018.- Les darreres pluges han tornat a omplir els embassaments, el Gorg Blau va vessar ahir i Cúber ho fet passades les 12 h del migdia d’avui divendres.

Ja és la segona ocasió aquest any que es produeix el desbordament dels embassaments, Cúber ja va superar el 100% de la seva capacitat després de les pluges del 24 i 25 de març. En aquell moment es va iniciar l’extracció d’aigua per a l’abastiment de la població, aturada des del mes de novembre. Actualment EMAYA extreu 500 litres d’aigua per segon dels embassaments, el màxim possible.

Des del mes de febrer també brollen les fonts que abasteixen Palma, font de la Vila, font den Baster i font de Mestre Pere. Aquestes circumstàncies permeten que les captacions d’EMAYA procedeixin en un 51% d’aquestes fonts i un  31% dels embassaments de Cúber i el Gorg Blau.

EMAYA, ABAQUA i la direcció general de Recursos Hídrics del Govern ja havien iniciat converses de col·laboració per tal d’aconseguir un aprofitament màxim de l’aigua i reduir al mínim la que no es pot captar per a aprofitament humà.

Des de dimarts d’aquesta setmana EMAYA proporciona a ABAQUA 30.000 m3 diaris d’aigua, amb els quals es millora la recàrrega dels aqüífers i es proporciona subministrament a altres poblacions.

Aquesta col·laboració ja es va fer també l’hivern de 2017 quan les importants pluges del mes de gener varen omplir els embassaments i varen fer brollar les fonts. La bona sintonia i col·laboració entre les administracions permet un aprofitament màxim dels recursos hídrics.

Es demana màxima precaució per als excursionistes i respecte a les indicacions de la direcció general d’Emergències

Ahir dijous 12 d’abril des de primera hora del matí EMAYA està en contacte amb la direcció general d’Emergències i es va comunicar el vessament del Gorg Blau cap a sa Fosca i el torrent de Paréis. Des d’aquesta entitat i els servei de l’112 que va donar avís de la prohibició de circular pel torrent de sa Fosca i de Paréis, de moment durant tot aquest cap de setmana.

Avui migdia passades les 12 h s’ha produït també el vessament d’aigua a Cúber cap al torrent d’Almadrà, EMAYA ha donat avís a Emergències, per tant la prohibició s’estén també a aquest torrent i es demana màxima prudència als excursionistes.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email