rof60vgrg22e9hbrp2wbfu00upzrj4

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les plaques fotovoltaiques de les piscines de Son Hugo ja estan a ple rendiment

La inversió, de 141.912,35 €, s’ha cofinançat econòmicament amb el 80% de Fons FEDER a través de la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic

IME fotovoltaiques Son Hugo

Palma, 12 d’abril de 2018.- L’Ajuntament instal·la 370 plaques fotvoltaiques per autoconsum a les Piscines Municipals de Son Hugo, una instal·lació amb la qual s’aconsegueix millorar l’eficiència energètica, reduir les emissions de CO2 i SO2 al medi ambient i un estalvi econòmic a través de mesures sostenibles. L’objectiu és aconseguir que les instal·lacions de Palma siguin una referència i un model d’energies netes.

Les plaques fotovoltaiques contribueixen a una important reducció d’emissions de CO2 i SO2. Els kg de diòxid de carboni (CO2) que s’eviten emetre amb aquesta instal·lació ascendeixen a 94.170 kg anuals, és a dir, gairebé 95 Tm. Els kg de diòxids de sofre (SO2), que s’eviten són 262.1 kg anuals.

La instal·lació d’autoconsum és de 100 Kw està composta per 370 plaques fotovoltaiques, de darrera generació, de 270 W de potència cada placa i ocupen una superfície total de 610 m2. La producció anual prevista és de 156.950 kWh, la qual cosa suposa un 11% de tota l’energia que consumeix a l’any la instal·lació, que puja a 1.345.908 kWh.

El projecte, adjudicat a Obremo SL, ha tingut una inversió total de 141.912,35 €, cofinançat al 80% (113.529,87€) amb Fons FEDER a través de la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del govern de les Illes Balears. La xifra econòmica d’estalvi anual ascendiria a 18.834 € (51.6 € al dia). Si el preu de la llum puja en els propers anys, l’estalvi serà més gran. Això suposa que la instal·lació s’amortitza econòmicament en menys de 10 anys i hi ha altres 20 anys d’energia gratuïta.

I Congrés Nacional d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat en Instal·lacions Esportives

Emmarcat dins el context d’innovació i d’energies netes, la vicepresidenta  d’ASINEM, Neus Sastre, ha presentat les principals novetats del I Congrés Nacional d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat en Instal·lacions Esportives, que es durà a terme al Palau de Congressos de Palma els propers dies 19 i 20 d’abril.

El principal objectiu del Congrés és donar a conèixer eines, experiències, coneixements i solucions amb les tecnologies actuals per a optimitzar els consums i costos d’energia a les instal·lacions esportives. En aquest sentit, Sastre ha destacat que al Congrés “es tractaran molt de temes de sostenibilitat de la mà dels millors experts nacionals en matèria d’autoconsum, mobilitat elèctrica, recuperacions d’aigües i calor, o tractaments de gespa per a camps esportius, entre d’altres ”.

D’altre banda es tractarà la millora en la gestió de l’aigua i les seves implicacions, tant en costos energètics com en el seu consum. Es posarà de relleu la importància de sensibilitzar els usuaris d’instal·lacions esportives i a la societat en general sobre els beneficis d’una actitud ecològicament responsable.

El Congrés s’adreça a responsables tècnics, prescriptors, personal de manteniment, responsables de comunicació i directius d’instal·lacions esportives, tant públiques com privades.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email