Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament iniciarà el pla de reinserció de Son Banya en tenir resolt el contracte per esbucar els habitatges

Mercè Borràs: “Hem demanat als jutjats un reallotjament esglaonat per donar més seguretat a les famílies i als funcionaris”

L’àrea de Benestar fa feina en una nova planificació que permetrà el desallotjament i l’esbucament dels habitatges de forma simultània i esglaonada

sonbanyardp

Palma, 13 d’abril de 2018.- La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, ha reiterat que el Pla de Reinserció de Son Banya no té marxa enrere. “L’acord polític de tots els grups municipals, signat el mes de gener, es complirà. Si les cases es poden esbucar avui, no esperarem a demà”, ha dit la regidora, que ha comparegut acompanyada del director general de Benestar Social, Joan Antoni Salas.

Els jutjats acceptaren ahir la petició de Cort d’esglaonar les 45 ordres de  desnonament de Son Banya, fixades inicialment pel proper dimarts 17 i 18 d’abril. “Hem demanat l’ajornament per garantir la seguretat de les famílies i dels funcionaris”, ha explicat la regidora. A més, s’ha produït un contratemps en la licitació de l’empresa que ha de realitzar els esbucaments dels habitatges del poblat de Son Riera-Son Banya. L’empresa ha presentat una baixa temerària que ara s’ha de tramitar i justificar, fet que endarrereix uns dies, la signatura del contracte.

Per tant, el fet de concentrar en només dos dies les 45 ordres de desallotjament i sumat a l’endarreriment en l’adjudicació de l’empresa justifiquen aquesta decisió. “He pres una decisió responsable i vull agrair que els jutjats hagin atès aquesta necessitat i que s’hagin prioritzat les consideracions de la Policia”, ha remarcat.

Borràs ha detallat que aquesta nova planificació permetrà seguir treballant en aconseguir els quatre habitatges que manquen per tenir 16 habitatges destinats a famílies vulnerables. L’àrea de Benestar ha recordat que garanteix que cap família o persona usuària del Pla de reinserció quedarà desatesa ni sense allotjament.

Cal recordar que aquesta setmana la comissió tècnica integrada per diferents àrees de l’Ajuntament de Palma i representants del Cos Nacional de Policia valoraren la idoneïtat d’esglaonar les odres de llançament dels jutjats.

“El desallotjament començarà tot d’una que tinguem adjudicada l’empresa que ha d’esbucar els habitatges”, ha explicat Borràs. En aquest sentit, una de les empreses que optaven a dur a terme la feina d’esbucament i tractaments dels residus, valorada en 495.000 euros, presentà una baixa temerària, fet que ha alentit l’adjudicació de les feines d’enderroc dels habitatges afectats pel pla de reinserció de Son Banya.

Borràs ha explicat que la planificació en la que fa feina ara l’Ajuntament preveu esbucar primer les cases de les 12 famílies que voluntàriament s’han sumat al pla municipal i que ja disposen d’un habitatge preparat.

La resta de famílies, una trentena, hauran d’esperar que els jutjats assenyalin noves dates de llançament. “La proposta de quatre desnonaments cada dia és la que elevarem als jutjats”, ha detallat Borràs. “La Policia per raons de seguretat aconsella una sortida esglaonada de les famílies i que es facin de forma simultània les sortides i els enderrocs”, ha dit i ha reiterat que el Pla de reallotjament signat per tots els partits polítics de l’Ajuntament i que preveu la fi del poblat de Son Banya per l’any 2020 es manté intacte.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email