Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament aprova el Pla Municipal de la Infància i Adolescència 2018-2022

Antoni Noguera: “Avançam en la presa de decisions des de la perspectiva de la infància, perquè una ciutat pensada per als nins i nines és una ciutat millor per a tothom”

Cort està creant espais de participació real entre infants i adolescents i municipi

20180416 Ciutats Amigues de la Infància

Palma 16 d’abril de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, ha presidit avui la Comissió de Coordinació Municipal per a la Infància i l’Adolescència, amb presència de totes les regidories i dels representants dels districtes. Aquesta comissió transversal forma part de l’objectiu de l’equip de govern municipal de “situar la perspectiva de la infància i adolescència en l’epicentre de la presa de decisions polítiques”, com ha assegurat Noguera.

La comissió és una passa més dins del procés de la candidatura de Palma com a Ciutat Amiga de la Infància, una iniciativa internacional liderada per UNICEF que crea un segell distintiu per a impulsar polítiques municipals que garanteixin el desenvolupament integral d’infants i adolescents amb un enfocament de drets.

Durant la comissió s’ha aprovat el Pla Municipal de la Infància i Adolescència 2018-2022. Aquest document vol donar resposta a les necessitats dels infants i adolescents per a garantir els seus drets a partir de cinc línies de feina: Ciutat per viure i conviure; Salut i Esport; Educació, Cultura, Oci i Temps Lliure; Millora d’Oportunitats i Participació en la Realitat Municipal.

Avui també s’ha analitzat la Memòria 2017, que dona compte de l’activitat de les àrees durant l’any passat, i el Diagnòstic de la Infància i Adolescència. A la sessió  s’ha donat compte també de l’activitat de la resta dels mecanismes de coordinació interna que ha creat l’Ajuntament, com són la Comissió Executiva per a la Infància i l’Adolescència i la Comissió Tècnica “Ciutats Amigues de la Infància” que ja han mantingut diverses reunions de feina per avançar en els objectius de la candidatura. Noguera ha assegurat que “Avançam en la presa de decisions des de la perspectiva de la infància, perquè una ciutat pensada per als nins i nines és una ciutat millor per a tothom”.

En compliment d’un altre requisit de la candidatura, Palma ha creat a més un òrgan de participació interna, el Consell de la Infància, celebrat enguany amb la presència al Saló de Plens de Cort d’un gran nombre de nins, nines i joves en una sessió d’interlocució amb l’Ajuntament, on els infants pogueren expressar necessitats per a la ciutat.

L’objectiu és aprofundir en aquesta línia de feina i incorporar aportacions a l’acció municipal, i de fet, el procés de  revisió del Pla General ja inclou demandes com la creació de més rutes escolars, carrils bici, espais vers, etc. Un altre objectiu és crear sinergies de participació dels infants dins la institució, així com incorporar les aportacions de la infància i adolescència dins les dinàmiques de decisió de la corporació.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email