Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma engega un projecte pioner a les Balears per lluitar contra el canvi climàtic

L’IME i EMAYA posen en marxa un projecte sostenible que permetrà estalviar anualment 31.127 euros i rebaixar en 122 tones les emissions de CO2

signatura ime emaya piscina sant jordi

Palma, 18 d’abril de 2018 .-La tinent de batle d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal i presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, i la tinent de batlia d’Ecucació i Esports i presidenta de l’IME, Susanna Moll, han signat l’acord d’intencions per iniciar el projecte d’aprofitament energètic de la calor dels motogeneradors de la depuradora (EDAR 1) per subministrar energia calorífica a la piscina municipal de Sant Jordi “Xavi Torres”.

Aquest projecte pioner a les Balears s’emmarca dins de els compromisos adquirits per l’Ajuntament per lluitar contra el canvi climàtic amb el Pacte de Batles i demostra l’aposta de l’equip de govern per la sostenibilitat i la eficiència energètica, una prioritat compartida per totes les àrees municipals.

El projecte conjunt està basat en què l’estació depuradora disposa d’una calor residual de baixa temperatura, procedent dels motogeneradors que són alimentats mitjançant biogàs, una calor que actualment es dissipa a l’aire a la pròpia EDAR 1. La piscina de Sant Jordi es troba a 1,3 km de la EDAR 1, té un consum anual per a l’escalfament de l’aigua de 43.968 litres de gasoil, amb un cost mitjà anual de 31.217 Euros, i genera unes emissions de C02 de 122 tones / any.

La construcció d’una conducció o xarxa d’energia tèrmica (district heating) entre les instal·lacions de l’EDAR i el poliesportiu Xavi Torres de l’IME preveu substituir la totalitat del consum de gasoil per a escalfar la piscina per calor residual d’origen renovable (biogàs).

L’execució d’aquest projecte està valorada en 370.000 €. Per altra part el Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha concedit a través de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca una subvenció de 161.587 € emmarcats en el Pla d’Impuls al Medi Ambient (PIMA) Residus 2017. S’espera que les obres d’aquest projecte puguin ser licitades i executades dins el 2018.

En virtud d’aquest acord, l’IME habilitarà a EMAYA a fer les connexions que siguin necessàries a les instal·lacions a la piscina de Sant Jordi, així com a les instal·lacions circumdants. Cada empresa municipal nomenarà una persona responsable i un suplent que coordini i revisi el seguiment del projecte.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email