Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Actuació conjunta de la Xarxa d’Aigües Públiques per millorar el cicle de l’aigua

Palma, juntament amb altres municipis, presentaran projectes conjunts a la propera convocatòria de finançament de l’impost de turisme sostenible

Aigua potable

Palma, 25 d’abril de 2018.- Els municipis que formen part de la Xarxa d’Aigües Públiques de Mallorca s’han reunit a la Institució Antoni M. Alcover de Manacor per preparar projectes conjunts per millorar el cicle de l’aigua. Els integrants de la xarxa gestionen directament les xarxes d’aigua dels seus respectius termes, i estan compromesos en millorar la qualitat i l’eficiència del servei que donen a la ciutadania.

En aquesta reunió s’han preparat projectes conjunts de la millora del cicle de l’aigua per presentar a la propera convocatòria de finançament de l’impost de turisme sostenible. “Si perseguim el mateix objectiu, és millor coordinar-nos i ajudar-nos per poder aconseguir més projectes”, va explicar la gerent d’EMAYA, Imma Mayol. Per això els integrants de la Xarxa d’Aigües Públiques de Mallorca no volen ser només un simple fòrum d’intercanvi de coneixements i experiències sinó que volen sumar forces per poder presentar conjuntament projectes.

Així els gestors públics d’aigües de Mallorca presentaran projectes que s’emmarquen en tres línies d’acció per tal que siguin finançats amb els fons de l’Impost de Turisme Sostenible. Així la xarxa impulsarà estudis de caracterització de les masses d’aigua subterrànies. La realització d’aquests estudis en l’àmbit de cada municipi és clau per conèixer els recursos disponibles a l’illa, a més, així a partir d’aquests estudis es podrà obtenir la informació exacta i necessària per extreure la quantitat d’aigua adequada dels aqüífers.

Una altra de les línies d’acció de la xarxa és la possibilitat d’instal·lar plantes desnitrificadores biològiques. La problemàtica dels nitrats afecta diversos municipis que pertanyen a la xarxa per això s’ha valorat la conveniència de presentar-ho com a xarxa o no. Com va emfatitzar, Maria Antònia Sansó presidenta de la SAM, “és millor presentar-se conjuntament per tenir més força però amb projectes individuals per poder-se adaptar millor a les necessitats de cada municipi”.

A més els municipis que formen la Xarxa d’Aigües Públiques de Mallorca varen incidir en la necessitat de canviar els vehicles vells que formen part dels diversos serveis d’aigües per vehicles elèctrics. Aquests vehicles serviran per retirar part dels vehicles més vells que actualment s’empren, i funcionen amb combustibles fòssils. Així es disposarà de vehicles que danyin tan poc com sigui possible el medi ambient, una de les problemàtiques amb la qual la xarxa està molt conscienciada.

També, es va parlar d’altres temes d’interès, com la campanya que pretén que els ciutadans deixin de tirar les tovalloletes al vàter. Es va comentar la bona repercussió la campanya que s’ha posat en marxa. A més, Àngel Garcia, Delegat d’Hisenda, Inversions, Medi Ambient i Món Rural d’Inca, va explicar que a Inca cada vegada que trauen un embós format de tovalloletes envien un tríptic a tot el barri afectat amb una foto de la massa de tovalloletes que causa l’embós, per conscienciar a la gent de la realitat de la problemàtica.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email