Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Imma Mayol, gerent d’EMAYA, convidada a exposar l’experiència en la gestió de l’aigua al Congrés

Ha destacat les estratègies per a la contenció de la demanda, els criteris sostenibles de la gestió de les reserves, el pla de sanejament per potenciar la reutilització i reduir els abocaments

Ha comparegut a la subcomissió sobre polítiques d’aigua en coherència amb els reptes del canvi climàtic

Imma Mayol

Palma, 25 d’abril de 2018.- La gerent d’EMAYA, Imma Mayol Beltrán, ha comparegut aquest dimecres al Congrés per exposar l’experiència d’EMAYA en la gestió sostenible de l’aigua i els projectes per abordar els reptes marcats pel canvi climàtic. Mayol ha estat convidada a la ‘subcomissió per a l’estudi i elaboració de propostes de política d’aigües en coherència amb els reptes del canvi climàtic’, organitzata per la Comissió de Medi Ambient.

Precisament ha exposat com el context climàtic condiciona la gestió de l’aigua, ja que les sequeres són periòdiques i les pluges irregulars. Mentre, ja hi ha evidències de l’increment de les temperatures mitjanes a Mallorca. Una dada positiva és la reducció del consum d’aigua per habitant i any, que ha passat de 135 litres per persona i dia l’any 2000 als 112 litres, una disminució del 17%. Així i tot, l’increment del 26% de la població i el continu increment de les arribades de turistes ha incrementat el consum global d’aigua a la ciutat.

Aquests factors fan que la gestió de l’aigua a Palma sigui un repte complex. L’objectiu d’EMAYA és l’autosuficiència dels recursos hídrics i el tancament del cicle de l’aigua. La primera passa són les actuacions per a la contenció de la demanda: la sensibilització de la ciutadania, les tarifes progressives, amb la bonificació dels consums baixos i penalització dels més elevats, el projecte de renovació de comptadors i les inversions de renovació de la xarxa per reduir fuites.

D’altra banda, s’han marcat uns criteris de sostenibilitat en la prelació de les captacions de l’aigua per a abastiment urbà, prioritzant els recursos renovables com les fonts, els pous no salinitzats i els embassaments. L’aigua dessalada ha de ser un suport per no sobre-explotar els aqüífers.

Així mateix es Imma Mayol ha exposat el pla de sanejament, que té com a objectiu reduir els abocaments a la mar i fomentar la reutilització. Ha volgut explicar també un dels projectes més destacats pel que fa a la gestió futura de l’aigua a Palma, l’aprofitament de les reserves freàtiques del pla de Sant Jordi. Un projecte estratègic, actualment en fase d’estudi, que permetrà tancar el cicle de l’aigua a la ciutat i aprofitar unes reserves hídriques molt important.

Una vegada finalitzada la seva intervenció, Imma Mayol ha manifestat la seva satisfacció perquè Palma i EMAYA siguin referents en la gestió sostenible de l’aigua; “és un orgull ser útil en el disseny de la política d’aigua de tot l’estat, si a més es fa amb el repte del canvi climàtic i la sostenibilitat com a objectiu”. La intervenció ha estat seguida amb molt interès pels diputats membres d’aquesta Comissió i han manifestat el seu interès en conèixer amb més profunditat l’experiència i visitar Palma.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email