Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

EMAYA renova els contenidors de Son Sardina i n’incorpora 23 nous per a la matèria orgànica

Els nous contenidors són de recollida posterior, adaptats a l’estructura urbana de Son Sardina, col·locats en punts d’aportació amb totes les fraccions dels residus

Contenidors Son Sardina

Palma, 30 d’abril de 2018.- EMAYA ha renovat els contenidors per a la recollida de residus a Son Sardina. Al nucli urbà s’han col·locat 23 punts d’aportació, amb totes les fraccions: rebuig, vidre, paper i cartó, envasos, i també la matèria orgànica. A Son Sardina no s’havien instal·lat els nous contenidors renovats a la majoria de barris de Palma al llarg de 2017 i primeres setmanes de 2018 perquè l’estructura urbana d’aquest nucli de població no permetia la utilització d’aquell model de contenidors de recollida lateral.

Ara s’ha realitzat finalment la renovació a Son Sardina, amb la instal·lació de contenidors de recollida posterior, un model de dimensions més reduïdes, que compta amb rodes, que es pot recollir amb camions més petits i es poden moure manualment; d’aquesta manera són aptes per utilitzar a vies més estretes i carrers que no compten amb voravia. En el cas dels de vidre, s’han utilitzar contenidors tipus campana, de dimensions adaptades a la seva ubicació.

La renovació ha anat acompanyada amb alguns canvis d’ubicació, per tal de col·locar punts d’aportació amb totes les fraccions (en alguns casos sense vidre). D’aquesta manera es facilita la separació dels residus als veïns d’aquesta localitat.

La principal novetat de la renovació dels contenidors a Son Sardina ha estat la incorporació de contenidors nous per a la matèria orgànica a tots dels punts de d’aportació del nucli urbà. D’aquesta manera Son Sardina compta ara amb 23 contenidors marrons, per a la matèria orgànica. Aquest barri ja havia comptat amb recollida de les restes orgàniques, fins i tot anys enrere s’havia realitzat una experiència de recollida porta a porta que s’abandonà la passada legislatura. Ara quedaven uns pocs contenidors marrons, que han estat substituïts pels nous, incrementant també el seu número i capacitat.

Els contenidors antics, dels quals en quedaven una dotzena, tenien una capacitat de 240 litres; ara els nous són de 360 litres, per tant es passa d’una capacitat total de 2.880 litres a una capacitat de 8.280 litres de potencial de recollida de matèria orgànica.

Els nous contenidors tenen també un nou sistema d’obertura, una boca més petita, per reduir el seu mal ús. A més, s’ha repartit a tots els habitatges una guia sobre el bon ús dels contenidors per informar tots els residents d’allò que s’hi pot dipositar a cada un.

Així doncs, Palma ja compta amb recollida de matèria orgànica al centre històric, a les barriades on funciona la recollida selectiva mòbil, on es recull diàriament aquesta fracció a les plataformes i a tots els establiments adherits a la recollida portat a porta. Igualment, es recull matèria orgànica porta a porta a més de 30 hotels de la Platja de Palma i, ara també, a Son Sardina.

A partir de la tardor continuarà l’expansió de la recollida de la matèria orgànica a diversos barris de la ciutat. La instal·lació del contenidors marró es farà de forma gradual per la ciutat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email