Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Apostam per una mobilitat sostenible: EMAYA incorpora 7 vehicles elèctrics a la seva flota

Es tracta de turismes polivalents, que substituiran vehicles de benzina de 15 a 22 anys d’antiguitat

Cotxes elèctrics EMAYA

Palma, 3 de maig de 2018,- Emaya ha incorporat a la seva flota 7 nous vehicles elèctrics per a funcions diverses, que substituiran cotxes de benzina de 15 a 22 anys d’antiguitat. En concret s’han adquirit 7 Renault Zoe Life 400, vehicles tipus turisme, elèctrics de bateria. EMAYA ja disposa de diversos vehicles elèctrics, però són els primers d’aquesta tipologia que s’incorporen a la flota de l’empresa municipal. Tenen una autonomia certificada NEDC de 403 km, que correspon a 300 km reals. La potència del motor elèctric és de 68kW (92cv) i disposa de bateries de liti de 68 kW. La càrrega completa es realitza en 2:40 h.

Cal recordar que les instal·lacions d’EMAYA compten amb una instal·lació de plaques solars, fet que permet proporcionar energia d’origen renovable per a la càrrega dels vehicles. Aquests vehicles han estat subvencionats amb el Pla d’ajudes nacionals MOVALT 2017, amb 5.500€/unitat, reduint així de forma considerable el cost per a l’empresa pública.

Amb aquesta adquisició EMAYA continua amb la seva política de mobilitat sostenible, prioritzant sempre que es possible per qüestions tecnològiques o de mercat, l’adquisició de vehicles elèctrics i de gas. Aquestes adquisicions es complementen amb la gasinera existent a Son Pacs i la instal·lació fotovoltaica. D’aquesta manera es redueixen les emissions a l’atmosfera de diòxid de carboni (CO2), òxid de sofre, partícules i altres contaminants, així com també es produeixen menys renous i menys molèsties als ciutadans.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email