Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Primavera de jazz als teatres municipals

El Teatre Xesc Forteza acull un cicle de cinc concerts per celebrar el Dia Internacional del Jazz

Marco Mezquida és el cap de cartell del cicle, que també comptarà amb ArtVocal Ensemble, Glissando Big Band, Cecília Giménez i Pere Navarro Quintet

El programa es caracteritza per la diversitat estilística, que abraça des del jazz vocal fins a la improvisació

Marco_HR-1-15
Palma, 3 de maig de 2018.- El Teatre Xesc Forteza enceta demà 4 de maig un cicle de concerts de jazz per celebrar el Dia internacional del Jazz, que va ser el 30 d’abril. Les cinc actuacions es faran a les 20.30 hores els divendres i dissabte fins el 15 de juny. El menorquí Marco Mezquida és el cap de cartell del cicle, que també comptarà amb ArtVocal Ensemble, Glissando Big Band, Cecília Giménez i Pere Navarro Quintet. El programa es caracteritza per la diversitat estilística, que abraça des del jazz vocal fins a la improvisació, i diferents formacions, que demostren l’elasticitat del gènere.

ArtVocal Ensemble obrirà el cicle demà amb “Night and day”, un tribut a Cole Porter. La formació abandona el llenguatge i repertori clàssics i s’endinsa en format quartet en el jazz del músic nord-americà. Miquel Àngel Rigo (saxòfon), Franco Bombelli (piano), Andrés Enrique (contrabaix) i Salvador Font (bateria) posaran música als temes, mentre que Mase Jara i Elias Benito seran les solistes. La direcció musical recau en Llorenç Gelabert. És una associació musical creada amb l’afany d’aportar una nova visió del repertori i interpretació musicals.

El 12 de maig serà el torn de Glissando Big Band i Toni Vaquer, que faran un tribut a Salvador Font “Mantequilla”. La Glissando és una associació nascuda a Mallorca el 2011 amb l’objectiu de formar una big band per promocionar i donar a conèixer la música swing i jazz. En aquesta ocasió, recordaran a Salvador Font, saxofonista de referència a l’història del jazz nacional que es va establir a Mallorca als anys 60.

El 19 arribarà el nou projecte de Cecília Giménez, “Romeo”, un treball eclèctic que comprèn cançons de diferent època, tradició, llengua i estils. mentre que el 25 de maig pujarà a escena el menorquí Marco Mezquida amb “El somni de Ravel”. El versàtil pianista de jazz, improvisador i compositor proposa un viatge oníric per l’imaginari musical i personal de Ravel, un somni a través de la modernitat del seu llegat i l’eclecticisme de les músiques que el van seduir: del classicisme francès als virtuosos romàntics; de l’experimentació amb la música popular a la influència dels seus contemporanis i l’efervescència del jazz.

Pere Navarro Quintet tancarà el cicle el 15 de juny. La formació la completa Joan Carles Marí (bateria), Joan Solana (piano), Pep Colls (baix elèctric) i Ferran Borrell (guitarra). Els Teatres Municipals de Palma han intensificat la relació amb el jazz, totalment integrat en la programació estable. A més, acullen iniciatives com l’Alternatilla Jazz Festival.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email