Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Una publicació recull les conclusions de les I Jornades d’Estudis: el Pla de Sant Jordi

La Biblioteca de Sant Jordi acollirà dia 10 la presentació del volum, que inclou les 33 comunicacions que es varen exposar a les jornades

L’Arxiu Municipal de Can Bordils inaugurarà dia 10 una exposició on es mostra documentació relacionada amb el Pla de Sant Jordi

LlibreExposició
Palma, 8 de maig de 2018.- Els serveis de Biblioteques i d’Arxiu acolliran dia 10 de maig una doble activitat relacionada amb les I Jornades d’Estudis: el Pla de Sant Jordi, que es varen celebrar els mesos de gener i febrer de 2017 i que va organitzar l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística. Així, d’una banda es presentarà a la Biblioteca de Sant Jordi el llibre que recull els treballs que es varen presentar. D’altra, l’Arxiu Municipal de Can Bordils inaugurarà una exposició on es mostra documentació relacionada amb el Pla de Sant Jordi.

El volum,que s’ha editat dins la col·lecció Rúbrica de l’Arxiu Municipal, inclou les 33 comunicacions que es presentaren a les Jornades, que comptaren amb la col·laboració del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB. Des de la Regidoria es varen potenciar les Jornades com a mitjà de difusió cultural i per involucrar la ciutadania en el coneixement de la història dels districtes de la ciutat. L’objectiu és difondre les investigacions.

Els treballs tracten temes diversos relacionats amb el Pla de Sant Jordi com la geografia humana, l’arqueologia, la toponímia, la cultura popular, la memòria històrica, la prevenció i promoció de la salut, l’associacionisme i els moviments veïnals, el patrimoni historicoartístic, la molinologia, l’educació o l’economia. El Pla inclou els barris l’Aranjassa, l’Arenal, les Cadenes, Can Pastilla, la Casa Blanca, el Coll d’en Rabassa, l’Hostalot, les Meravelles, el Molinar, el Pil·larí, la Ribera, Sant Jordi i Son Ferriol.

Exposició

Amb l’exposició de Can Bordils es vol donar difusió a part dels fons documentals de l’Arxiu Municipal que fan referència a la zona del Pla de Sant Jordi. Així, es poden trobar documents sobre la construcció de l’escola de Sant Jordi o de la del Coll d’en Rabassa; les colònies escolars organitzades a la zona; la construcció d’habitatges o els cinemes que hi havia a la zona, amb fotografies i plànols, entre d’altres. El director del Museu de Mallorca, Bartomeu Salvà, ha cedit la maqueta del Santuari de Son Oms, i el president de l’Associació Amics del Molins de Mallorca, Josep Pascual, ha cedit la maqueta d’un molí, construcció emblemàtica i senya d’identitat del Pla de Sant Jordi.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email