Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma de Primavera celebra els seus 20 anys omplint de música i poesia els patis de Palma

El cicle de l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística començarà el 26 de maig i es perllongarà fins el 22 de juny

S’han programat 25 activitats diferents: 11 concerts, quatre recitals poètics, sis visites guiades i quatre concerts de la Banda Municipal de Música

Noguera: “Palma és una ciutat moderna i europea, una ciutat creativa on la cultura hi té cabuda tot l’any”

Presentació palma de primavera 2018
Palma, 16 de maig de 2018.- Palma de Primavera celebrarà els seus vint anys omplint de música i poesia els patis de Palma. El cicle, que ha programat l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, començarà el proper 26 de maig i es perllongarà fins el 22 de juny, un mes durant el qual es podran escoltar diferents propostes musicals, des de música clàssica fins a músiques més actuals com l’electrònica o el pop.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat la “col·laboració entre institucions” i ha agraït la participació de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, de les institucions i entitats que han cedit els patis i dels músics i artistes que hi participen. “Palma de Primavera combina cultura i patrimoni i formats més íntims”, ha destacat el batle. Noguera ha volgut remarcar que “Palma és una ciutat moderna i europea, una ciutat creativa on la cultura hi té cabuda tot l’any”.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha explicat que “el denominador comú de totes les propostes és el format íntim, un format molt adient per als patis de Ciutat”. En total, s’han programat 25 activitats diferents: 11 concerts, quatre recitals poètics, sis visites guiades i quatre concerts de la Banda Municipal de Música. Els concerts es faran a 11 patis diferents amb la novetat de la incorporació de Can Oleo.

Programa concerts

Els concerts programats són els següents:

Maranges. Can Balaguer. 26 de maig a les 19.30 hores.

Raquel Lua. Estudi General Lul·lià. 27 de maig a les 12 hores.

Petit. Can Oleo. 30 de maig a les 19.30 hores.

Júlia. Centre de Cultura Sa Nostra. 2 de juny a les 19.30 hores.

Duet Blanco-Cortés. Museu de Mallorca. 3 de juny a les 12 hores.

Sr. Canario. Jardins de Natzaret. 6 de juny a les 19.30 hores.

Six for Brass. 9 de juny a les 19.30 hores.

Acadèmia 1830. Can Berga (Audiència Provincial). 10 de juny a les 12 hores.

Júlia Colom acompanyada per Joan Arto. Centre d’Història i Cultura Militar de les Balears. 13 de juny a les 19.30 hores.

Esteban Belinchón. Col·legi Oficial d’Arquitectes. 17 de juny a les 12 hores.

Banda Municipal de Música. Dia Internacional de la Música. Pati de la Misericòrdia. 21 de juny a les 19.30 hores.

Poesia

En relació amb els recitals poètics, s’han inclòs dins del Festival de Poesia. S’oferiran quatre propostes de les quals tres seran musicades. La quarta és un homenatge al poeta eivissenc Manel Marí. Allò que volíem era reivindicar la poesia i reincorporar-la de nou, ja que es va fer a l’inici del cicle. La idea és maridar la bellesa del patrimoni material i immaterial. “Allò que volíem era reivindicar la poesia i reincorporar-la de nou, ja que es va fer a l’inici del cicle. La idea és maridar la bellesa del patrimoni material i immaterial”, segons Carrió.

Les accions que es faran són les següents:

  • “Una paraula grega”. Poemes de Jaume Vidal Alcover. Dramatúrgia de Sebastià Portell amb Odile Arqué i Chiara Giani. Casal Solleric. 1 de juny a les 19 hores.
  • “Bateguen Atzavares”. Abelló, Capmany i Llompart en clau d’electrovers. Amb Jansky. Can Balaguer. 8 de juny a les 19.00 hores.
  • “Udol d’Allen Ginsberg”. Recital poeticomusical amb Marçal Font i Ferran Besalduch. Casal Solleric. 15 de juny a les 19 hores.
  • Recital poètic homenatge a Manel Marí. Can Oleo. 22 de juny a les 19 hores.

Visites patis

Pel que fa a les visites guiades als patis, es tracta d’una activitat que es va fer fa uns anys i que ara hem recuperat. Tindran una durada de 90 minuts i es faran en català i castellà, i caldrà inscriure-s’hi. Es faran dos itineraris: es podran visitar els patis de la part alta de la ciutat, com els del Museu de Mallorca o Can Bordils, i els patis significatius de la part baixa, com els de Can Balaguer i el Casal Solleric. Cal inscripció prèvia al mail reserves.gen@gmail.com.

Les entrades als concerts són gratuïtes i que es poden recollir al Teatre Mar i Terra (de dimarts a divendres de 16.30 a 21.30 hores) i a l’entrada del recinte una hora abans del concert fins a completar la cabuda. Les invitacions es reparteixen la setmana que ha de tenir lloc el concert.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email