Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Recuperam la memòria de les persones que estigueren a camps de treball durant el nazisme

La regidoria instal·larà les plaques del projecte ‘Stolpersteine’ a diferents indrets de Ciutat en col·laboració amb l’escola Monti-Sion

S’han localitzat el nom de 10 persones de Palma o que visqueren a Ciutat que foren empresonats a camps de treball nazis

Carrió: “Fem una crida per descobrir més noms de persones que estigueren a camps de treball per retre-los homenatge”

Presentació Stolpersteine
Palma, 17 de maig de 2018.- Stolpersteine significa “pedra o llambordí per travelar”. És un monument dispers que s’estén per tot Europa en memòria de les víctimes del nazisme. Les pedres es posen incrustades a les voreres davant del darrer lloc on va viure, estudiar o treballar la víctima abans del seu arrest i deportació als camps de treball. Ara, l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística trasllada a Palma aquesta iniciativa i instal·larà a Ciutat plaques homenatge en record del ciutadans i ciutadanes de Palma o que hi visqueren.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha explicat que amb el projecte es vol fer “un reconeixement a les persones que estigueren a camps nazis”. Allò que es farà serà instal·lar una placa amb el nom de la persona allà on varen viure o treballar perquè “mai se’ls oblidi”. La professora de cicles formatius de Monti-Sion, Aina Rosselló, ha destacat que la idea va sorgir del centre, on es va explicar el projecte. Un dels alumnes va narrar que un avantpassat seu va estar a un camp de treball, Miquel Navarro, qui fou regidor de l’Ajuntament durant el mandat del batle Emili Darder. A partir d’aquí, es posaren en contacte amb Cultura per desenvolupar el Stolpersteine. Les plaques de bronze que s’instal·len són una idea de l’artista alemany Gunter Demnig, que vindrà a Palma a finals d’any.

El projecte es fa en col·laboració amb el col·legi Monti-Sion, que és la institució que ha engegat la iniciativa. De moment, s’han trobat deu persones: Eugenio Balduz, Manel Molina, Gabriel Mora, Miquel Navarro, Miquel Oliver, Pasqual Pomar, Guillem Torrens, Rafel Xamena, Jaume Rabassa i Josep Roy,. A més, també es posarà una placa col·lectiva amb tots els noms que es documentin. “Volem aprofitar per fer una crida a la ciutadania perquè es posin en contacte amb Cultura per descobrir més noms de persones que estigueren a camps de treball per poder retre-los homenatge”, ha dit Carrió.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email