Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Incrementam l’ús de l’aigua, la freqüència de la neteja i els serveis de recollida de residus aquest estiu

El batle de Palma, Antoni Noguera, i la presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, presenten els Serveis de Reforç de neteja i recollida a la platja de Palma per a la temporada d’estiu 2018, destacant el compromís de l’Ajuntament amb aquesta zona, els seus visitants i residents

La dotació de personal passa de 20 a 35 persones de dilluns a dissabte, a més de tenir un servei de diumenges i festius amb 20 persones

Increment notable de maquinària per a aquests estiu, especialment dels vehicles dotats de sistemes de neteja amb aigua

 WhatsApp Image 2018-05-21 at 10.31.21 (1)

Palma, 21 de maig de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, i la presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, han presentat avui matí, juntament amb els responsables de Qualitat Urbana de l’empresa municipal, els Serveis de Reforç de neteja i recollida de residus a la Platja de Palma per a la temporada d’estiu 2018.

A l’igual que estius anteriors, durant la temporada alta s’incorporen important reforços en personal i maquinària per a la recollida de residus i la neteja de la Platja de Palma, a més de la incorporació de serveis els diumenges i festius.

La principal novetat d’aquesta temporada és l’increment notable de l’ús de l’aigua per a la neteja de la zona, gràcies a la nova maquinària adquirida per EMAYA. D’aquesta manera, durant la temporada alta s’incrementa la freqüència de la neteja de tota la zona, amb sistemes manuals i mecànics:

  • Una part important dels carrers de la Platja de Palma tenen enguany neteja amb aigua deus vegades a la setmana, d’altres cada 15 dies i els de menor pressió humana i menor ús una vegada al mes. La neteja amb aigua a la primera línia és diària.
  • Aquesta temporada, els carrers de més afluència tenen servei d’agranat diari i la resta en dies alterns.

Així el resum dels serveis de reforç de neteja programats per a la temporada alta 2018 és:

En torn de matí:

  • 1 Equip d’aigua a pressió (amb un conductor)
  • 1 Equip de buidat de papereres amb camió recol·lector (1 conductor i 2 peons)
  • 3 Equip d’agranat mixta (agranadora de 5 m3 amb llança d’aigua/bufadora) (3 conductors i 3 peons)
  • 1 Camió cisterna (1 conductor i 1 peó)
  • 1 Baldeadora (1 conductor)
  • 1 Equip Polivalent (1 conductor 1 peó)

Aquest és el reforç que se suma als serveis ordinaris de tot l’any, consistents en 9 operaris d’agranat manual, 3 màquines agranadores amb aigua (amb conductor i operari cada una), una agranadora pesada, amb un conductor, 2 equips de buidat de papereres, mitja jornada d’un equip polivalent i tres dies a la setmana d’equip de llevar herbes.

En torn d’horabaixa (inexistent en temporada baixa):

  • 1 Equip de repàs pel buidat de papereres amb camió recol·lector.(1 conductor i 2 peons).

Diumenges i  festius:

Durant la temporada alta es realitzen servei de els diumenges i festius, amb una dotació pràcticament igual que un servei entre setmana, cosa que no existeix la resta de l’any.

En conclusió, pel que fa al personal, es reforcen els serveis de neteja amb 15 operaris cada dia, de dilluns a dissabte, que se sumen als 20 dels serveis ordinaris ja existents durant la temporada baixa; a més dels 20 operaris extraordinaris dels diumenges i festius.

Igualment, s’incrementa el nombre de maquinària notablement amb la dotació de 1 Camió Recol·lector, 3 màquines agranadores tipus dual, 1 Baldeadora, 1 Camió Polivalent, 1 Equip a pressió i 1 Camió Cisterna.

A diferencia d’altres anys el Servei esta més mecanitzat amb més presencia d’aigua i mes repàs de recollida de trastos.

Per altra banda, cal senyalar, a més a més a la Platja de Palma també es reforça el servei de recollida de residus, tant d’hotels com a via pública, de les 5 fraccions. Concretament, durant la temporada alta les freqüències de recollida dels residus es dupliquen, amb recollida diària de les fraccions de reciclatge i dues vegades cada dia per al rebuig.

Igualment, també s’incrementa la neteja exterior amb aigua a pressió de tots els contenidors.

Per fer possible tot aquest increment de serveis de neteja i de recollida de residus, que durant la temporada alta EMAYA realitza a la Platja de Palma i també a altres zones d’ús turístic i pressió humana superior (com el centre, zones de bany i primera línia de Can Pere Antoni a Can Pastilla i Cala Major), el reforç global de personal  és de 105 persones per cobrir les vacances, 54 reforç i 6 treballadors per als nous vehicles cisterna.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email