Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La història del monestir de Cabrera, recuperada

Can Balaguer acull demà la presentació de ‘El monacat insular de la Mediterrània occidental. El monestir de l’illa de Cabrera (Balears, segles V-VIII)’

El volum recull la tesi del professor Mateu Riera

20180528_Cabrera Palma, 28 de maig de 2018.- Recuperam la història d’un dels llocs més emblemàtics del municipi de Palma, l’illa de Cabrera, per construir una Palma més conscient de les seves arrels i per tant més estimada. Can Balaguer acollirà demà a les 18 hores la presentació del llibre “El monacat insular de la Mediterrània occidental. El monestir de l’illa de Cabrera (Balears, segles V-VIII)”, una publicació que recull la tesi del professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona Mateu Riera. El volum compta amb el suport de l’Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne.

La publicació ha estat coeditada per l’Ateneu Universitari Sant Pacià, la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes; la Facultat de Teologia de Catalunya i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. El volum inicia la col·lecció Studia Archaeologiae Christianae de l’Ateneu Universitari Sant Pacià. Tracta el monacat insular a la Mediterrània, en especial al monestir de l’illa de Cabrera de les balears. És una obra escrita amb una metodologia estricta i altament qualificada que no es limita a la pura descripció de l’excavació i a la classificació dels artefactes retrobats.

El llibre s’endinsa en la interpretació de les dades i les relliga en el marc més ampli del fenomen monàstic insular en la Mediterrània, i ajuda a comprendre els mons tardoromà, vàndal i bizantí, tots ells impregnats de la puixança del cristianisme en un temps històric menys conegut del que voldríem però més recognoscible del que podria semblar. El volum és una aproximació al monestir de Cabrera, a com es va crear i a com estava organitzat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email