Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Milloram la biblioteca del Molinar traslladant-la a La Petrolera

Noguera: “Apostam perquè les biblioteques siguin un punt neuràlgic de la Ciutat i una mostra de la intel·ligència col·lectiva de Palma”

Gràcies al trasllat la biblioteca ampliarà el seu horari i duplicarà les hores que tindrà obert cada setmana

cofPalma, 4 de juny de 2018.- Democratitzam la cultura acostant-la als barris de Palma i milloram un servei públic fonamental per a la ciutadania. La Petrolera és la nova seu de la biblioteca municipal del Molinar, gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Palma i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Aquest trasllat millorarà els serveis i l’horari de la instal·lació, que obrirà de dilluns a divendres tot el dia i els dissabtes pel matí de 9 a 13 hores. Amb aquest nou horari es dupliquen les hores que la biblioteca tindrà obert, que passarà de 30 hores a 64 hores setmanals.

“Avui és un dia per estar contents perquè la confluència i la bona feina ha possibilitat que es poguessin ajuntar unes necessitats que tenia l’ajuntament  amb una oportunitat, que és La Petrolera”, ha explicat el batle de Palma, Antoni Noguera. Al barri del Molinar “teníem una biblioteca petita, de 70 metres, que no era nostra. Ara tindrem una biblioteca millor i amb un millor horari d’atenció a la ciutadania”. Com a Ajuntament, “apostam perquè les biblioteques siguin un punt neuràlgic de la Ciutat i una mostra de la intel·ligència col·lectiva de Palma que, sobretot, es troba als barris. La Petrolera n’és un clar exemple”, en paraules de Noguera.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha destacat “el gran esforç” que s’ha fet des de la regidoria “per millorar l’horari i poder obrir més hores i més dies”.  Per al regidor, amb aquesta nova seu la biblioteca municipal es trobarà ubicada “a un edifici emblemàtic que disposarà d’espais diferenciats per oferir els serveis de la biblioteca: sala d’estudi, sala infantil, biblioteca general”.

El director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, ha destacat que “això suposa un punt d’inflexió, ja que el CREAib es converteix així en el vertader centre de recursos d’educació ambiental de les Illes Balears, sent un lloc d’intercanvi per a professors, investigadors i pares”.

A la inauguració de la nova seu també han assistit la coordinadora general de Cultura, Francisca Niell, i l’assessor del Districte Miquel Àngel Contreras. Durant la inauguració el circ Bover ha representat la seva “Bibliomòbil”.

Millores

cofL’any passat, l’Ajuntament i el Govern signaren un conveni de col·laboració per compartir l’ús de l’edifici i fusionar el CREAib (Centre de Recursos d’Educació Ambiental de les Illes Balears), amb la biblioteca del Molinar. Amb aquest nou conveni la biblioteca municipal del Molinar millora les seves instal·lacions actuals en ser traslladada de l’edifici del carrer Can Xadó a un edifici emblemàtic, restaurat i més ampli on es faran activitats de dinamització cultural. A més, la biblioteca és accessible i disposa d’espais diferenciats per oferir els serveis de la biblioteca: sala d’estudi, sala infantil, biblioteca general.

Per altra banda el CREAib, creat l’any 2006 amb l’objectiu que fos el centre balear de referència en educació ambiental, comptarà amb els tècnics en biblioteconomia i documentació de la xarxa de biblioteques públiques de Palma, el que permetrà ampliar els horaris del centre i també millorar el servei als ciutadans. El tècnic especialitzat en medi ambient continuarà treballant i col·laborant amb els bibliotecaris, ja que es mantindrà la vocació de biblioteca especialitzada en educació i medi ambient que té el CREAib.

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email