Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma ret homenatge als seus establiments emblemàtics

El catàleg el conformen 78 establiments

34507529_1699669196737003_6184357962522296320_o

Palma, 6 de juny de 2018.- Avui ha tingut lloc a l’Ajuntament de Palma un acte de reconeixement als establiments emblemàtics de Palma, al qual ha assistit una nombrosa representació d’aquests negocis. 78 establiments formen part finalment del catàleg d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma. Durant l’acte, els representants dels establiments han rebut un diploma, el catàleg en format electrònic i un adhesiu identificatiu. La cerimònia ha estat presidida pel batle Antoni Noguera, el regidor de Treball, Comerç i Indústria Iago Negueruela i la regidora de Turisme, Comerç i Treball Joana Maria Adrover, que han coincidit en reafirmar el compromís de les administracions amb aquest tipus d’establiments i han ressaltat la seva contribució a fer ciutat.

L’homenatge ha començat amb la benvinguda per part de Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, que ha afirmat que els establiments del catàleg són el passat, el present i el futur de l’activitat comercial de Palma. A continuació, i en nom dels establiments que rebien el reconeixement, han intervingut Miquel Riera, de Calçats Neus Palou, i Silvia Estela, de Sombrereria Casa Julià. Estela ha afirmat: “Tenim les coses de sempre però també les més actuals i atractives, els comerços emblemàtics no són monuments a visitar, sinó que estan més vius que mai”.

Ha tancat l’acte Antoni Noguera, batle de Palma, que ha afirmat que els establiments emblemàtics ajuden a que Palma sigui una ciutat amb personalitat i caràcter. El primer edil ha assegurat que confia en què aquest catàleg ajudi a conservar el paisatge comercial d’una ciutat en constant transformació: “Entre tots treballam per a la millora de la qualitat de vida a Palma, els establiments emblemàtics vertebren carrers, barriades i ens permeten identificar-nos amb el territori més immediat, esdevenen un referent de la nostra memòria col·lectiva”.

El catàleg

El catàleg d’establiments emblemàtics de Palma està conformat per 78 establiments: 1 de categoria 1A, 36 de categoria 1B, 11 de categoria 2 i 30 de categoria 3. El catàleg ha estat elaborat per una comissió tècnica que es va constituir el desembre de 2016 i que durant el 2017 i 2018 va mantenir una vintena de reunions de feina en les quals es van treballar les fitxes.

Aquest catàleg d’establiments emblemàtics s’ha fet amb l’ impuls de l’Ajuntament i amb el lideratge de la Regidoria de Turisme, Comerç i Treball, i amb la col·laboració de la regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne; la regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació, i la regidoria de Cultura, juntament amb la col·laboració desinteressada d’entitats com ARCA, la Universitat de les Illes Balears, el Col·legi Oficial d’Arquitectes i el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials.

Els establiments que formen part d’aquest catàleg compleixen uns requisits com l’antiguitat, mantenir una activitat singular o ser establiments que contenen elements patrimonials protegits inclosos al catàleg del PGOU de Palma o declarats Bé d’Interès Cultural (BIC) o Bé Catalogat (BC).

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email