Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Destinam un milió d’euros a millorar l’enllumenat públic dels vials principals de Ciutat

La Junta de Govern aprova la millora amb una inversió cofinançada en un 50% amb càrrec al Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears

Les previsions apunten a un estalvi total de 17.016,79 €/any i es passa d’una classificació energètica actual G a una A

light-1283987_1920
Palma,  7 de juny de 2018.- La Junta de Govern ha aprovat encarregar l’execució de les obres del projecte d’adequació i millora de l’enllumenat públic en diferents vials principals de la ciutat per un import d’1.029.631,22 euros. Aquest projecte forma part del contracte de millora de l’enllumenat públic dels diferents barris de la ciutat i que suposarà una inversió de 21,7 milions d’euros, cofinançat en un 50% amb càrrec al Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

Amb les obres aprovades avui s’implantarà la tecnologia LED i a més es reforçarà l’enllumenat a les zones més afectades per les ombres dels arbres. També s’afegiran nous punts de llum per evitar deixar zones amb poca il·luminació.

En concret, els vials principals en els quals s’actuarà són:

-Avinguda Picasso, des d’intersecció amb carrer Panamà fins a rotonda Llaç Blau.

– Rotonda Llaç Blau.

– Camí Són Rapinya, des d’intersecció amb rotonda Llaç Blau fins a Via de Cintura.

– Lluís Pascual González.

– Joan Ripoll i Trobat, des de Lluís Pascual González fins a rotonda amb carrer Salvador Dalí.

– Rotonda Salvador Dalí amb camí de la Vileta i Joan Ripoll i Trobat.

– Salvador Dalí.

– Pasqual Ribot, des d’intersecció amb rotonda de Salvador Dalí fins a encreuament amb el carrer de Sant Ferran.

– Camí de La Vileta, des d’intersecció amb rotonda de Salvador Dalí fins a Via de Cintura.

També s’han eliminat lluminàries tipus globus, al carrer General Fèlix Mas, col·locant en el seu lloc lluminàries amb tecnologia LED.

D’altra banda també s’actuarà a les zones limítrofes a aquests vials principals de tal forma que les instal·lacions completes dels centres de comandament que alimenten els vials principals quedin adequades a normativa.

Estalvis previstos

Les previsions apuntes que amb la inversió d’1.029.631,22 €, es passa d’una classificació energètica actual G a una A, amb un estalvi total estimat de 17.016,79 €/any.

Pel que fa al consum elèctric, amb les obres s’estima un estalvi de 1.400 €/any en la factura. A causa de la reducció de potència també es possibilita la reducció del nombre de centres de comandament, passant-se de 9 actuals a 5. També s’estima un estalvi en reposició de llums, ja que la vida del LED és superior, d’aproximadament 2.046 €/any (per a un total de 20.460 € durant la vida útil dels LED). Amb la implementació de la telegestió, la qual cosa suposa un increment en l’eficiència de la instal·lació, també es preveu un estalvi d’un 3%, uns 395 €/any.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email