Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Adjudicam les obres del primer bosc urbà a Palma: 16.000 metres quadrats amb 290 arbres

L’Ajuntament adjudica les obres de transformació del canòdrom per 853.050 euros

Les obres començaran aquest mes després de la formalització del contracte i es preveu estiguin executades en 12 mesos

El projecte permet recuperar un ramal de l’antiga síquia de la Font de la Vila, preservar l’entrada sud i conservar el traçat de l’antiga pista

Bosc urbà
Palma, 12 de juny de 2018.- L’equip de govern adjudicarà demà les obres de reordenació del canòdrom per transformar-lo en un parc urbà a l’empresa Urbia Intermediación Ingeniería y Servicios SA. L’adjudicació es farà per un import de 853.050 euros IVA inclòs, 322.409,25 euros menys que el pressupost inicial, que era de 1.175.459,25 euros procedents de la Llei de Capitalitat.

El projecte és un referent d’un model de ciutat més sostenible i més pensat en les persones i permet transformar la ciutat amb un bosc urbà obert a tota la ciutadania,  accessible, de 16.000 metres quadrats, amb 280 arbres de vegetació mediterrània, mobiliari urbà i enllumenat. El rpojecte permetrà intervenir a un espai central de la ciutat recuperar elements patrimonials, com la recuperació d’un ramal de l’antiga sèquia de la Font Vila.

Al procediment obert es varen presentar un total de 13 empreses. El termini per executar el projecte és de 12 mesos. Un cop adjudicat, s’obre un termini màxim de 15 dies per formalitzar el contracte. La previsió és que les obres puguin començar aquest mes de juny.

Actuacions

La parcel·la del canòdrom té més de 16.102 metres quadrats en el qual es plantaran uns 280 arbres mediterranis (lledoners, pins i alzines) que permetran crear un gran bosc urbà a la zona, a més de plantar arbusts en un espai de 1.300 metres quadrats. El bosc urbà permetrà mitigar la temperatura a la zona i treballar per minvar la contaminació. L’àmbit serà cent per cent permeable i es farà servir aigua regenerada per afavorir el creixement dels arbres.

També es dotarà d’il·luminació, reg i mobiliari urbà. S’establiran recorreguts perquè els vianants hi puguin passejar i estar, s’eliminaran les barreres arquitectòniques per fer un parc accessible a tothom i es millorarà la connexió amb els carrers dels voltants.

Les actuacions que es preveu dur a terme són les següents:

  • Es recuperarà el ramal de l’antiga sèquia de la Font de la Vila que es troba a la zona.
  • Es rehabilitarà l’antiga entrada a la zona sud.
  • S’habilitarà l’accés des del carrer Carles I com a segon accés.
  • Es conservarà l’antic traçat de la pista del canòdrom per destinar-ho a passeig.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email