Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Noguera: “Una Palma més verda i més sostenible serà una ciutat molt més estimada”

Antoni Noguera i Neus Truyol presenten el llibret ‘Palma Verda i Sostenible’ de MÉS per Palma, un recull de la feina feta en matèria de preserva del medi ambient, contra l’especulació i la contaminació

L’exemplar inclou 11 punts que descriuen les polítiques de canvi per assolir l’objectiu de protecció del territori i la posada en valor dels espais naturals i recursos del municipi

IMG_20180612_191643

Palma, 12 de juny de 2018.- El canvi per a construir una Palma més verda ha començat, i MÉS per Palma ha volgut recollir la feina feta en matèria de preserva del medi ambient, contra l’especulació i la contaminació en el llibret Palma Verda i Sostenible. L’organització ha dut a terme la presentació a Can Alcover, a càrrec del batle de Palma, Antoni Noguera, i la portaveu de l’assemblea i regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol. L’acte ha estat presentat per Macià Blázquez, professor de la Universitat de les Illes Balears.

“Una Palma més verda i més sostenible serà una ciutat molt més estimada”, ha introduït Noguera. El batle s’ha encarregat d’explicar els grans projectes transformadors de la ciutat com són el primer bosc urbà de la ciutat situat a l’antic Canòdrom: “Avui hem anunciat l’adjudicació d’obres del bosc urbà”. Així mateix, el batle ha defensat que “quan la societat civil i la polític valenta s’ajunten, obtenim la victòria” I és que la protecció d’espais com Les Fontanelles, Can Tàpera i el port petit del Molinar, han protagonitzat les lluites ecologistes dels últims anys. D’altra banda, Noguera ha insistit molt en el reforç del transport públic, i la bicicleta com a “símbol de la Palma del futur”.

El model turístic amenaça les grans ciutat i “hem actuat per ser una ciutat d’èxit i no que mori d’èxit”, ha dit el batle. “Sense MÉS per Palma moltes d’aquestes polítiques valentes no s’haguessin dut a terme: posam al debat les polítiques verdes i sostenibles”, ha conclòs Noguera.

Per la seva banda, Truyol ha destacat les polítiques que s’han dut a terme des de la seva àrea, també incloses en el llibret. Des de la renovació de tots els contenidors de la ciutat, l’ampliació del Punt Verd de Son Castelló, la millora del sanejament i la depuració de l’aigua, fins a l’impuls de l’educació ambiental a les escoles i per a adults com a “aposta imprescindible per a la plena transformació cap a la Palma sostenible”. “Tot canvi ha d’anar acompanyar d’educació perquè entre tots i totes podem contribuir a millorar Palma”, ha destacat la portaveu. Truyol ha agraït la resposta de la ciutadania, a una Palma que recicla més que mai: “Quan facilitam la feina, la gent respon: hem augmentat el reciclatge d’un 15 a un 23% a tota la ciutat i tenim més usuaris als punts verds”. “Gràcies a la implicació de tots i totes per fer una Palma més verda”, ha agraït Truyol.

IMG_20180612_183337

Els 11 punts que descriuen les polítiques de canvi, incloses en el llibret, són:

1) Primer bosc urbà de la ciutat a l’antic Canòdrom
2) Protegim les Fontanelles, el port petit del Molinar i Can Tàpera
3) Estrenam contenidors a tota la ciutat i ampliam el Punt Verd de Son Castelló: més reciclatge
4) Milloram el sanejament i la depuració de l’aigua
5) Energies renovables a les instal•lacions municipals
6) Alliberam Palma de les bosses de plàstic d’un sol ús: Desembossa’t!
7) Protegim el Carnatge i el bosc de Bellver
8) Cabrera, 27 anys protegida
9) Miram el futur: educació ambiental a les escoles i per a adults
10) Reforçam el transport públic i impulsam la bicicleta
11) I ara què? El tramvia.

IMG_20180612_193947

Després d’explicar el contingut del llibret, el batle ha institit que “MÉS per Palma som un partit verd que plantejam polítiques basades amb el medi ambient”. “Hem fet una feina important i hem de seguir en aquesta línia”, ha afegit Noguera. Des de MÉS per Palma entenem que és un camí que just acaba de començar i que encara queda molta feina per fer. Per això, amb la següent legislatura, aconseguirem consolidar aquests projectes i avançar amb d’altres cap a una societat més moderna, sostenible i que respecta l’entorn. Perquè si milloram el medi ambient, també milloram la vida dels ciutadans/es de Palma.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email