Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Truyol: “Hem recuperat Es Carnatge, l’únic espai natural litoral no urbanitzat de Palma”

MÉS per Palma ha posat en valor aquesta zona costanera de la ciutat i l’ha donat a conèixer amb una visita guiada, a càrrec de Mallorca Insòlita

IMG_20180615_190114

Palma, 15 de juny de 2018.- Es Carnatge és un espai situat entre Cala Gamba i Can Pastilla que té una superfície de quasi 5 hectàrees. És de gran importància geològica, biològica, històrica i paisatgística. Per aquest motiu, MÉS per Palma ha organitzat una visita guiada per conèixer, de primera mà, aquest espai verd i costaner de la ciutat. La portaveu de l’assemblea de MÉS per Palma i regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol, s’ha encarregat de donar el tret de sortida i agrair la participació als més de 50 assistents. “Durant aquests darrers tres anys hem recuperat Es Carnatge, l’únic espai natural litoral no urbanitzat de Palma”. “Hem treballat per a la seva rehabilitació i per fer-ne una zona més estimada”, ha afegit Truyol. Mallorca Insòlita s’ha encarregat de guiar la visita i fer, de l’acte, una trobada participativa, entretinguda i de posada en valor del nostre entorn.

La portaveu ha enumerat les accions que s’han dut a terme, com són la neteja de l’espai a través de trobades amb voluntariat i la retirada de 18.000 tones de residus que s’havien acumulat durant més de 40 anys, una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius de 2016. Així mateix, “durant aquests anys, durant els quals hem situat les polítiques medi ambientals en el centre de l’acció municipal, hem delimitat els jaciments paleontològics de Cala Pudent, una zona d’importants registres quaternaris; hem recuperat la vegetació d’aquest espai costaner; i hi hem instal•lat cartells informatius i divulgatius sobre els seus valors naturals”, ha enumerat la regidora.

IMG_20180615_191334

Es Carnatge és una finestra oberta al mar, un espai d’oci i de gran valor natural per a la ciutadania. És i ha de ser una zona on la gent pugui passejar, descansar, gaudir i nedar. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’han instal•lat quatre nous aparcaments de bicicletes als accessos de l’espai litoral, que compta amb un passeig delimitat per a poder gaudir-lo.

Palma Verda i Sostenible
Es tracta d’una visita que, juntament amb la presentació del llibret Palma Verda i Sostenible de MÉS per Palma el passat dimarts 12 de juny, s’engloba dins els actes per reivindicar la feina feta en matèria de preservació del medi ambient, contra l’especulació i la contaminació a Palma. Cal recordar que el llibret recull 11 punts que descriuen les polítiques de canvi per assolir la protecció del territori i la posada en valor dels espais naturals i recursos del nostre municipi.

Des de MÉS per Palma entenem que és un camí que just acaba de començar i que encara queda molta feina a fer. Per això, “amb la següent legislatura, aconseguirem consolidar aquests projectes i avançar amb d’altres cap a una societat més moderna, sostenible i que respecta l’entorn”, ha destacat Truyol. La portaveu ha conclòs que “si milloram el medi ambient, també milloram la vida dels ciutadans/es de Palma”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email