Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Borràs: “Treballam amb les 17 famílies que voluntàriament volen sortir del poblat; cada casa que quedi abandonada podrà ser esbucada”

Cort anuncia l’esbucament de 45 habitatges de Son Banya, amb totes les garanties de seguretat
sonbanya

Palma, 20 de juny.-La feina es durà a terme de forma esglaonada i planificada amb les màximes garanties de seguretat tant per les famílies com per als treballadors públics

Les tasques d’enderroc i tractament de residus que ha d’estar enllestit en sis mesos, s’iniciaran el juliol.

La Junta de Govern ha adjudicat avui a l’empresa Vitrac Obra Pública SL l’enderrocament i tractament de residus dels 45 habitatges afectats per les odres judicials de desallotjament del poblat de Son Riera/Son Banya per un import de 413.438 euros. Així, en els propers 15 dies es formalitzarà la signatura del contracte i es reunirà la comissió tècnica i la comissió política integrada per representants de tots els partits polítics de l’Ajuntament per tal de coordinar tot el procés.

L’adjudicació d’avui permet que l’Ajuntament inicií el desmantellament de Son Banya durant la primera quinzena de juliol. El procés de reinserció començarà amb les 17 famílies vulnerables afectades per les ordres de desallotjament que volen sortir voluntàriament del poblat. D’aquesta manera es garanteix que a mesura que els habitatges de Son Banya es van desocupant, aquests són esbucats i s’evita així la reocupació, com passà en altres processos. “Ara treballam amb les 17 famílies que voluntàriament volen sortir de Son Banya; cada casa que quedi abandonada serà enderrocada”, ha dit Borràs.

Crida a famílies i immobiliàries perquè aportin habitatges al programa
La regidora ha recordat que en aquests moments l’àrea de Benestar i Drets Socials disposa de 15 habitatges (8 de l’Ibavi i Patronat de l’Habitatge; 2 cedits per entitats bancàries; 2 del mercat lliure i 3 propietat de tres famílies ajudades via el catàleg de prestacions per reformar habitatges). En aquest sentit, Borràs ha aprofitat per fer una crida a la ciutadania per aportar habitatges que l’Ajuntament pugui facilitar a les famílies. “En total hi ha 28 famílies interessades en sortir del poblat; per això feim una crida a famílies i immobiliàries de Palma que tinguin cases disponibles perquè les facilitin. Aquest programa té el suport municipal i totes les famílies que han sortit de Son Banya han normalitzat la seva vida”, ha dit.

La resta d’esbucaments, fins arribar als 45 afectats per les odres judicials de desallotjament, es duran a terme al setembre i es programaran de forma esglaonada i coordinada entre jutjats i l’Ajuntament en funció de les possibilitats tècniques i de coordinació perquè es duguin a terme amb les màximes garanties.

El programa de reinserció de Son Banya preveu que el poblat de Son Banya quedi desmantellat en els propers 3 anys.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email