Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Impulsam les Biblioparades per fomentar la cultura

L’EMT i Arquitectives posen en marxa dos punts d’intercanvi de llibres a dues aturades d’autobús

 Les biblioparades es troben als carrers General Riera i Pasqual Ribot i disposaran de llibres de les biblioteques municipals i de col·laboradors

cofPalma, 22 de juny de 2018.- Impulsam la democratització de la cultura. Palma disposarà de dues biblioparades, dues aturades de bus que es reconvertiran en biblioteques amb l’objectiu de fomentar la lectura. L’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) i Arquitectives han impulsat la iniciativa, que es podrà veure als carrers General Riera i Pascual Ribot.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha explicat que “és una idea innovadora que combina el transport públic amb el foment de la cultura a un dels llocs més quotidians com són les aturades de bus”. Segons l’Ajuntament, la cultura és transversal i les biblioparades volen reutilitzar un espai només pensat fins ara per a la mobilitat.

La coordinadora general de Cultura, Francisca Niell, ha explicat que “hem col·laborat amb la primera aportació de volums i amb el compromís d’anar renovant els fons de llibres”. Per la seva banda, Cristina Llorente, d’Arquitecives, impulsora de la iniciativa, ha afirmat que “vàrem presentar la proposta a l’Ajuntament després de la bona acollida que va tenir una iniciativa similar a les cabines de telèfon que romanen buides a la ciutat”.

La proposta sorgeix de #EstoEsUnaBiblio, que Arquitectives va posar en marxa a les cabines telefòniques. Aquest projecte no va poder continuar endavant i, per això, ara es reprèn de nou convertint dues aturades d’autobús en punts de bookcrossing. Per donar a conèixer la proposta, Tomeu Ripoll i Alba Ripoll, de Poetry Slam Mallorca, realitzaran una lectura de textos als autobusos i repartiran punts de llibre entre els passatgers.

El disseny de les biblioaparades és obra de Marc Vives, guanyador del concurs convocat per Arquitectives i l’Escola Superior de Disseny de les Illes Balears. El projecte cerca integrar-se a les marquesines existents, incorporant un espai perquè els usuaris puguin agafar un llibre, canviar-lo per un altre, aportar nous exemplars o retornar aquells que agafaren un cop acabat de llegir. Els llibres que hi haurà d’entrada provenen de les biblioteques municipals i d’aportacions de col·laboradors.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email