Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La presó, a punt per acollir cultura

Noguera: “Estam davant un projecte transformador que ens permetrà canviar dinàmiques culturals de Ciutat i donarà cabuda als moviments de Palma”

S’està obrint un accés directe que connecta l’espai amb el barri de Cas Capiscol, a més d’habilitar per a activitats la part posterior del fossar

VisitaPresó1
Palma, 22 de juny de 2018.- Les obres d’adequació de l’antiga presó de Palma continuen a bon ritme. En aquests moments s’està obrint un accés directe que connecta l’espai amb el barri de Cas Capiscol, a més d’habilitar per a activitats la part posterior del fossat. L’objectiu és que el recinte estigui a punt per acollir les dues primeres activitats que acollirà, una projecció el dia 29 dins del l’Atlàntida Film Festival i la presentació en societat del col·lectiu Som Sa Presó, que té previst celebrar dia 30 de juny activitats diverses com tallers, performances, actuacions musicals i un mercadet. Mentrestant, es treballa en la redacció del projecte de rehabilitació integral del recinte.

“Avui iniciam aquest camí il·lusionant per convertir la presó en un espai de creació cultural”  ha afirmat el batle de Palma, Antoni Noguera. La primera fase de les primeres obres d’adequació ja estan gairebé enllestides. “S’ha arreglat el fossar, s’ha fet net i s’està construint una porta principal i una altra d’emergència”, ha afirmat Noguera. La segona fase passa per “ocupar l’espai del pati de la galeria central”. De forma paral·lela s’està treballant en el projecte integral per convertir la presó “en un centre cultural que també incorpori Habitatge de Protecció Oficial”,segons el batle. “Estam davant un projecte transformador que ens permetrà canviar dinàmiques culturals de Ciutat i donarà cabuda als moviments de Palma”, ha afirmat Noguera.

Obres

Les obres que s’estan duent a terme ara han estat adjudicades a l’empresa Sin-Tec per un import de 23.770 euros i permetran que es puguin fer a partir d’aquest estiu activitats culturals puntuals en aquest espai. Cal recordar que l’antiga presó ha estat abandonada des de que es tancà l’any 1999 o ha sofert un procés de degradació important. L’Ajuntament aposta per dur a terme un projecte de llarg recorregut que permeti la seva rehabilitació integral i que serà compatible amb l’organització d’esdeveniments puntuals.

De fet, des de l’àrea d’Urbanisme estan fent feina en un concurs d’idees que permeti definir el projecte de reforma integral relacionant aquest espai amb el barri i fent possible diferents usos a l’interior de l’antiga presó. Des de l’àrea de Cultura s’ha treballat amb el sector perquè aquest edifici esdevingui un centre de creació que disposi de sales d’assaig per a música i arts escèniques, espais per artistes visuals i espais de trobada comunitària, entre d’altres.

La rehabilitació de l’antiga presó permetrà completar el mapa d’infraestructures culturals a Palma i promoure allà projectes de creació, facilitar espais i recursos als creadors, fomentar el desenvolupament de noves propostes culturals i implicar a tota la comunitat local en el desenvolupament del centre.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email