Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort, amb els Amics de Tilloli

La música de Carissimi sonarà al Castell de Bellver a benefici dels Amics de Tilloli

Les “Històries Sacres” narren les històries de Jephté, i la de Jonas i la balena amb música eminentment vocal

Els fons recaptats amb aquest concert van destinat a una escola internat per a nines situat a la Índia

20180626_TilloliPalma 26 de juny de 2018.- El Castell de Bellver acollirà el proper dijous 28 de juny el concert de Studium Aureum a benefici del centre educatiu de nines que l’Associació d’Amics de Tilloli té a la Índia. El regidor de Cultura, Partrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió ha explicat que l’Ajuntament posa el Castell de Bellver a disposició per aquesta bona causa, al temps que ha convidat la ciutadania a assistir a a questa proposta musical. Les entrades es poden comprar a Llibres Ramon Llull i a les taquilles del Castell de Bellver una hora abans de l’inici del concert.

Un total de 9 solistes vocals, 26 coristes i 8 instrumentistes de la formació pujaran a l’escenari per interpretar “Històries Sacres” del compositor italià Giacomo Carissimi (1605-1674). El director de Studium Áureum, Carles Ponseti, ha explicat que es tracta d’una proposta que encaixa molt bé en el Castell de Bellver “un espai arquitectònic té màgia per determinades sonoritats”.

Les “Històries Sacres” són unes “músiques extraordinàries amb un contingut espiritual i humanitzant molt didàctic”, segons ha assegurat Ponseti, que es posen en escena musical per  narrar la història de de Jephté, una de les més dramàtiques de l’Antic Testament i també la coneguda història de Jonas i la balena.

Es tracta d’una “musica eminentment vocal, amb solistes, cor i policor, un oceà de veus que van dibuixant d’una manera molt barroca, per exemple una tempesta dins la mar a travès de les veus, amb un efecte pictòric”.

La presidenta de l’Associació d’Amics de Tilloli ha explicat que els fons recaptats amb aquest concert van destinat a una escola internat per a nines situat a la Índia, “La llum del coneixement” d’on surten amb la il·lusió de seguir estudiant. Aquest internat té unes 600 alumnes, un centenar de les quals resideixen a poblacions cercanes i assisteixen a l’escola en règimen d’externes.

L’objectiu de l’Associació és construir un nou centre perquè puguin completar els dos cursos superiors per preparar-se de cara a la Universitat. Maria Morell ha destacat que la voluntat de l’Associació és “formar dones lliures que puguin decidir el seu futur”, i posar fi a situacions “d’esclavitud per la dona”, i ha recordat que d’aquest internat, les nines surten amb molt bones qualificacions, un centre que ha rebut una qualificació ISO d’excel·lència.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email