Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Solleric se suma a l’Orgull LGTBIQ amb “Hey Baby! Produccions Low-Fi” d’Azucena Vieites

L’espai BOX 27 exhibirà des de demà fins al 16 de setembre aquesta proposta artística

L’artista impartirà demà a les 20 h. una conferència entorn a l’art des d’un punt de vista feminista i de les polítiques de gènere

20180626-heybaby2 Palma, 26 de juny de 2018.- El Solleric se suma a l’Orgull LGTBIQ amb “Hey Baby! Produccions Low-Fi” d’Azucena Vieites, comissariat per Tolo Cañellas. El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha explicat que aquesta és una de les actuacions de la regidoria de Cultura per sumar-se al programa d’activitats de l’Orgull LGTBIQ 2018. “Una de les línies que tractam des del Solleric són les temàtiques de gènere, i aquesta mostra n’és un exemple, igual que el projecte que es pot veure a l’espai Dipòsit, el Palomar”. “Hey Baby! Produccions Low-Fi” es podrà veure al BOX 27 fins al 16 de setembre, just abans de la Nit de l’Art.

A més, l’artista impartirà demà a les 20 h. una conferència durant la qual reflexionarà entorn a l’art des d’un punt de vista feminista i de les polítiques de gènere.

Azucena Vieites és artista i professora associada a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de Salamanca. Al llarg de la seva carrera, ha dut a terme exposicions individuals a importants museus i centres culturals, com per exemple, el MUSAC de León, el Museo Reina Sofía de Madrid o el Museo San Telmo, entre d’altres.

La seva feina es compromet amb el feminisme i també amb altres moviments contraculturals del s. XX. Amb aquest projecte presenta una nova aproximació al treball que desenvolupa des dels anys 90, al voltant de les tècniques i els llenguatges de producció low-fi a l’art, vinculats als llenguatges subculturals.

Vieites ha explicat que en aquest proyecte revisita els seus treballs previs, on a manera de mood board mescla fotocòpies i dibuixos esbossats, que bé podrien haver estat arrabassats d’un d’aquests fanzines per a ser desplegats a l’espai, devora serigrafies originals.

En aquesta instal·lació segueix les tècniques i estètiques del DIY (Do it yourself) tan pròpies del punk dels anys 70: formes ràpides i assequibles d’actuació que, gràcies al desenvolupament de la fotocòpia, la serigrafia i altres processos de reproducció immediata, varen provocar una inusitada efervescència d’idees estètiques, polítiques i socials en les darreres dècades del passat segle.

Vieites (Hernani, 1967) és artista i professora associada a les facultats de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid i de la Universitat de Salamanca. Entre les seves exposicions individuals destaquen: “Woollen Body. Rehacer Fundido Encadenado”, Galeria Carreras Múgica (Bilbao, 2015), “Tableau Vivant”, Museu Reina Sofia (Madrid, 2013) i “Fundido encadenado-Break You Nice”, MUSAC (Lleó, 2012). També ha participat a exposicions col·lectives com “Back to School”, Centre d’Art Rafael Botí (Còrdova, 2018); “Cáceres Abierto” 2017 i 1966 / “Constelación Gaur” / 2016 – Kairós. Museu San Telmo (Sant Sebastià, 2016). Cofundadora el 1994 d’Erreakzioa-Reacción, una iniciativa per al desenvolupament de projectes entre la pràctica artística i el pensament feminista. Va rebre el Premi Gure Artea del Govern Basc el 2004.

Horari:

De dimarts a dissabte de 11 a 14 i de 15.30 a 20.30 h

Diumenges i festius, de 11 a 14.30 h

Dilluns tancat

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email