Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Presentat el projecte de la plaça de Sant Jordi consensuat amb els veïnats

L’equip format per Martí Lucena, Antonio Pérez-Villegas, Llucia Cabot, Guillem Tomàs i Antònia Mayol ha guanyat el concurs d’avantprojectes

La reordenació té un finançament de 450.000 euros de la Llei de Capitalitat i les obres començaran el primer trimestre de 2019

20180626_PlaçaSantJordiPalma, 26 de juny de 2018.- Una plaça més verda i amable, amb un espai diàfan major per acollir les activitats habituals i pacificar el trànsit per connectar-la amb l’escola. Aquestes són les tres idees que els veïnats de Sant Jordi demanaren quan es va encetar el procés participatiu per a la remodelació de la plaça del Bisbe Planas. Unes idees que ara es convertiran en realitat gràcies al projecte del concurs d’avantprojectes que ha guanyat l’equip format pels arquitectes Martí Lucena, Antonio Pérez-Villegas, Llucia Cabot, Guillem Tomàs i Antònia Mayol.

El projecte permetrà millorar l’espai públic de Sant Jordi. La Junta de Govern del passat 20 de juny es va adjudicar la redacció del projecte executiu de tres iniciatives que desenvoluparà l’àrea: la plaça dels Nins, la de Sant Jordi i un nou equipament sociocultural a Gènova. La reordenació de la plaça Bisbe Planas té un finançament de 450.000 euros procedents de la Llei de Capitalitat. La previsió és que les obres puguin començar durant el primer trimestre de 2019. L’assessor del Districte Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Miquel Àngel Contreras, ha recordat que la reordenació “sorgeix d’un procés participatiu amb els veïnats de Sant Jordi”.

Els arquitectes Llucia Cabot i Guillem Tomàs han explicat que la proposta contempla “allargar al màxim la plaça per poder gaudir-ne al màxim”. Per això es pacifica el trànsit rodat de dos dels laterals, per on només podran circular els residents. D’aquesta manera, “els cotxes passen a tenir un paper secundari”. “S’unificarà el paviment i es sembraran plataners per donar ombra a l’espai”. Totes aquestes actuacions donaran “major flexibilitat a la plaça per acollir totes les activitats que s’hi fan”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email