Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Recuperam el cicle “Cançons de la Mediterrània”, eliminat pel PP

Ses Voltes acollirà cada dijous de juliol un concert doble i gratuït amb músiques del món i cançons d’autor

Amaraterra, Tuuletar, Anna Ferrer, Miquel Gil o Les Anxovetes, entre d’altres, conformen el programa del cicle

Noguera: “Recuperam un referent musical i de la cultura del nostre entorn que es va deixar de desaparèixer“

20180626_CançonsMediterràniaPalma, 26 de juny de 2018.- Després d’anys d’interrupció a causa de les polítiques del PP, el Govern de la Gent recupera les “Cançons de la Mediterrània”, que tornen a Ses Voltes. L’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, encapçalada per Llorenç Carrió, ha recuperat el cicle amb la voluntat que es converteixi en un referent dels estius de Palma. D’aquesta manera, cada dijous de juliol l’escenari de Ses Voltes acollirà un concert, que sempre serà doble i gratuït.

El  batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat que “recuperam un referent musical i de la cultura del nostre entorn que es va deixar desaparèixer, i alhora feim realitat una reivindicació que se’ns ha traslladat en diverses ocasions”. Noguera també ha afirmat que “volem aconseguir una ciutat més moderna, resilient i europea i la cultura és una eina fonamental per aconseguir-ho”.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha recordat que “el festival va néixer el 1984 i va agafar molta força durant els anys 90”. “Les Cançons es van arribar a convertir en un referent de la nit mallorquina i varen arribar a ser conegudes més enllà de les illes”, ha dit Carrió. Ara es recupera el format original, amb quatre concerts durant els quals actuaran vuit grups que “representen els dos vessants de les Cançons, la música del món i la cançó d’autor”. “Fusionaran estils, ritmes i estètiques majoritàriament mediterrànies, tot i que comptarem amb una pinzellada d’un poc més al nord”, segons el regidor.

Programa

El programa de les noves “Cançons de la Mediterrània” serà el següent:

  • 5 de juliol a les 21 hores. Concert d’Anna Ferrer, que interpreta cançó d’autor i popular menorquina, i Gabacho Maroc, que mostraran el seu afrojazz, gnaoua i berber.
  • 12 de juliol a les 21 hores. Miquel Gil Trío amb cançó popular i d’autor valenciana i Amaraterra que interpretaran pizzica, tarantel·la i música popular del sud d’Itàlia.
  • 19 de juliol a les 21 hores. Jasmina Petrovic & Klezmer Muzikanten tocaran música klezmer i balcànica i Les Anxovetes, havaneres amb veu de dona.
  • 26 de juliol a les 21 hores. Els finlandesos Tuuletar cantarab folk escandinau a capella i Boc, el seu world folk fusion des de Mallorca.

 

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email