Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cultura edita una guia de lectura de temàtica LGTBI

“Es tracta d’un treball que reivindica les aportacions de les persones LGTBI al món de la cultura i de les arts, però també al món de l’activisme”, ha explicat Llorenç Carrió

El volum conté els títols que es poden trobar a les biblioteques municipals i inclou propostes per donar a conèixer als autors joves i les novetats de temàtica LGTB

La regidoria ha comprat llibres de temàtica LGTB amb especial esment cap a les dues sigles més oblidades, els bisexuals i les persones trans

20180629_Guia LGTBPalma, 29 de juny de 2018.- Impulsam el reconeixement de la comunitat formada per lesbianes, gais, transexuals i bisexuals. L’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, encapçalada per Llorenç Carrió, ha editat una guia de lectura amb motiu de l’Orgull LGTBI amb els títols que es poden trobar a les biblioteques municipals. El consistori també ha comprat llibres de temàtica per a la guia, amb especial esment cap a les dues sigles més oblidades, els bisexuals i les persones trans.

La guia inclou propostes per donar a conèixer els autors joves i les novetats de temàtica LGTB, però també tenen el seu espai els noms consagrats de la literatura. “Es tracta d’un treball que reivindica les aportacions de les persones LGTBI al món de la cultura i de les arts, però també al món de l’activisme”, ha explicat el regidor de cultura, Llorenç Carrió, a la vegada que ha agraït a Ben Amics la feina feta amb “la selecció de llibres per comprar que ens ha fet arribar, ja que eren títols que no teníem a les nostres prestatgeries i que, sense dubte, fan de les biblioteques de Palma uns espais més plurals”.

La guia es trobarà a totes les biblioteques de Palma. Consta de més de 200 referències repartides en diversos camps que engloben diferents gèneres. Conté, per exemple, un apartat genèric de coneixement i també camps específics com els de novel·la, biografia o un apartat extens de catàlegs d’art. A més, cal destacar que per a la seva elaboració s’ha tingut en compte cadascuna de les sigles per donar visibilitat a tot el col·lectiu. Cal destacar que la guia també conté una selecció dels DVD de temàtica LGTBI que es troben a les biblioteques municipals. “Hem de recordar que el 28 de juny se celebra l’aniversari dels aldarulls de Nova York, iniciats al bar de Stonewall. El moviment LGTBI té les seves reivindicacions, però també té la seva història, i aquesta història està als llibres”, ha explicat Carrió.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email