Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Transformam Velázquez en un espai per a vianants

La proposta amplia la vorera de Tous i Ferrer en els seus números parells i la reconversió definitiva de Velázquez en un carrer per a vianants

L’Smap oferirà preus especials a l’aparcament de Comtat del Rosselló per als residents

Noguera: “Volem una ciutat més amable, més resilient i més moderna i aquesta actuació ens permet ser valents per caminar en aquest sentit”

20180629_115516

Palma, 29 de juny de 2018.- Transformam Palma per convertir-la en una ciutat més amable per als viananants. L’Ajuntament està redactant el projecte de l’eix Tous i Ferrer i Velázquez que permetrà guanyar espai per als vianants. La proposta suposa l’ampliació de la vorera del carrer Tous i Ferrer en els seus números parells i la reconversió definitiva de Velázquez en un carrer per a vianants. Actualment s’està redactant el projecte executiu per treure la licitació de les obres. La previsió és que puguin començar el 2019.

Ens demanaven valentia, i amb aquesta acció som valents. Volem una ciutat més amable, més resilient i més moderna, aquesta actuació ens permet ser-ho i caminar en aquest sentit”, ha assegurat el batle Antoni Noguera . El 2015 es va instaurar una mesura “provisional a Velázquez” que, ara, “es convertirà en definitiva”. “Tendrem un carrer on la gent podrà caminar tranquil·lament i que recuperam per als vianants”, segons Noguera. La iniciativa permetrà recuperar per al passeig i l’oci aquest eix. Amb aquesta proposta es dóna resposta a la demanda que Afedeco i els comerciants de la zona havien traslladat en diverses ocasions. L’acció permetrà dinamitzar el petit comerç de la zona.

Projecte

L’actuació abasta uns 1.500 metres, 650 metres del carrer Tous i Ferrer i 850 metres de Velàzquez. Tindrà un pressupost d’entre 350.000 i 460.000 euros que s’assumiran des de Mobilitat, de les partides destinades al desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i la dels pressupostos participatius per afavorir la mobilitat sostenible. També hi participarà l’àrea d’Infraestructures amb qüestions com és l’enllumenat.

La proposta dóna resposta a dues mesures del PMUS: la número 2, on es marca la necessitat d’incrementar els carrers per a vianants, i la número 36, on s’especifica que, a mesura que l’Ajuntament recuperi els aparcaments en concessió, pugui destinar-los als residents i recuperant espai per als vianants. Per això, la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (Smap) oferirà per als residents abonaments especials de l’estacionament de Comtat del Rosselló. Aquesta zona té la major concentració d’aparcament soterrat de Palma, amb 636 places a plaça d’Espanya, 380 al Mercat de l’Olivar, 444 a Comtat del Rosselló i unes 700 a Els Geranis. En total, més de 2.1000 places.

Amb aquestes mesures s’ofereixen alternatives a la pèrdua d’aparcaments que suposarà el projecte. Al carrer Velázquez on, fins ara, només es podia aparcar de les 20 a les 9 hores de dilluns a divendres i els dissabtes a partir de les 14 hores, es perdran 22 places d’aparcaments. A Tous i Ferrer, 18 places i es mantindran els càrregues i descàrregues i l’aparcament per a motocicletes.

Verd

Fins ara Velázquez era un carrer gris sense verd. Amb el projecte guanyarà una secció d’arbrat que li donarà més vida. L’objectiu de la proposta és crear un eix que enllaci les zones per a vianants. Així, el carrer de Sant Miquel connectarà amb Velázquez per, a la vegada, enllaçar amb Volta de la Mercè i Sindicat.

L’actuació consistirà en augmentar l’amplada de la vorera dels números parells del carrer Tous i Ferrer, que incorporarà arbrat. El carrer Velázquez, per la seva banda, es reconvertirà de forma definitiva en zona per a vianants que es compatibilitzarà amb la circulació de bicicletes. Es plantaran arbres i el carrer s’alçarà per conformar una plataforma única. El pla d’usos per a zones de vianants que va aprovar l’Àrea d’Urbanisme afectarà en aquest àmbit i, per tant, no hi podrà haver una proliferació de terrasses.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email