Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Comença el cicle de cinema a la fresca

Es projectaran a partir de dia 14 de juliol i fins dia 5 de setembre, cada dimarts, dimecres, dissabtes i diumenges al Parc de la Mar 34 pel·lícules en català, castellà i versió original

Noguera: “Volem que Palma sigui una ciutat viva, amb activitats durant tot l’any, el cinema a la fresca n’és un clar exemple”

Aquest any ret homenatge a ‘2001: una odissea a l’espai’ en el seu 50 aniversari


Palma, 2 de juliol de 2018.- El Cinema a la fresca 2018 retrà homenatge a “2001: una odissea a l’espai” pel seus 50 anys. El cicle que programa l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística començarà el 14 de juliol i finalitzarà el 5 de setembre i es projectaran 34 pel·lícules en català, castellà i versió original. Com es habitual, el Parc de la Mar acollirà tota la programació. Totes les pel·lícules es faran els dimarts, dimecres, dissabtes i els diumenges.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha fet “una convidada a tota la ciutadania a què vingui a gaudir del cinema a la fresca, un cicle per a tots els públics”. “Volem que Palma sigui una ciutat viva, amb activitats durant tot l’any. El cinema a la fresca n’és un clar exemple”, ha afirmat el batle. El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha explicat que al Parc de la Mar es podran veure “grans èxits internacionals a més de les darreres propostes del cinema català, espanyol i europeu”.

Programa

El programa del cinema a la fresca inclou diferents tipus de propostes pel·lícules infantils, èxits de temporada i films espanyols. A més, enguany es potencien les versions originals i es fan tres nits temàtiques sobre les Persèides, igualtat i migrants.

  • Infantil: es projectaran 8 pel·lícules per a tots els públics. Es podran veure títols com “Sing” (21 de juliol) o “Animals fantàstics i on trobar-los” (11 d’agost), entre d’altres.
  • Versió original: es potencien amb la projecció de set pel·lícules, dos clàssics, “Besa’m, Kate” -24 de juliol- i “Ocho sentencias de muerte” -21 d’agost-], i cinc propostes del cinema actual com “Maudie” -14 d’agost- o “Moonlight” -4 de setembre-.
  • Igualtat: s’ha programat “Figuras ocultas” (22 de juliol) per promoure la igualtat de gènere. És un film biogràfic que narra la història de Katherine Johnson, una matemàtica afroamericana que va calcular les trajectòries de vol del projecte Mercury i el vol a la Lluna l’Apol·lo 11.
  • Migrants: Es podrà veure “Edén al oeste” (25 de juliol), de Costa-Gravas, la història d’un jove immigrant que s’ha d’enfrontar a nombrosos contratemps per entrar il·legalment a la Unió Europea.
  • Persèides: hi haurà dos vespres dedicats a les Persèides i l’astronomia, el 7 i 8 d’agost. Dia 7 es projectarà el documental elaborat per l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai “La terra a l’espai, un tresor per descobrir” i clàssics del cinema mut, “Le voyage dans la Lune” i “L’eclipse du soleil en pleine lune”. Dia 8 es podrà veure “2001: una odissea a l’espai”.
  • Èxits de temporada: el programa inclou grans èxits dels darrers anys dels grans estudis de Hollywood com “Múltiple” (1 d’agost) o “La ciudad de las estrellas” (15 de juliol)

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email